Πούτιν: "Βλέπει" βελτίωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ και ανεπαίσθητη μείωση του ΑΕΠ

O Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin κάλεσε για καλύτερες διπλωματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ αλλά και για εθνική ενότητα, σε συνέντευξη Τύπου του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Ο ίδιος υποστήριξε τις προσπάθειες των Ρώσων για την αποφυγή επεισοδίων τη στιγμή της οικονομικής αναταραχής. Αν και δε μίλησε για την έλλειψη δημοκρατικότητας της χώρας, άφησε δηκτικά σχόλια για τις διπλωματικές σχέσεις Ρωσίας και Δύσης παρά τη θέλησή του να βελτιώσει

τις σχέσεις μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων.

Ο Putin μίλησε επίσης και για την προσφυγική κρίση που πλήττει την Ευρώπη αλλά και τις χαοτικές εκλογές των ΗΠΑ, αλλά τόνισε και την "ενότητα της Ρωσίας και των Ρώσων".

Όσο για την οικονομία, ο Putin μίλησε για τις οικονομικές δυσκολίες των τελευταίων δύο ετών, υπογραμμίζοντας πως τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι στο εσωτερικό παρά τις εξωτερικές πιέσεις. Τόνισε πως η πτώση του μη-χρηματοπιστωτικού τομέα έχει σταματήσει, ενώ υπάρχει μικρή ανάπτυξη στον βιομηχανικό. Αν και το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 3,7% πέρυσι, σύμφωνα με τον ισχυρό άντρα της χώρας, η φετινή μείωση θα είναι ανεπαίσθητη στο 0,2%.

Μίλησε για την ικανότητα της χώρας να φτάσει τους μακροοικονομικούς της στόχους και τη σταθεροποίηση των αποθεμάτων, αναφέροντας πως από την 1η Ιανουαρίου του 2016 όπου βρίσκονταν στα 368,39 δισ. δολάρια, τώρα θα βρίσκονται στα 389,4 δισ., "σχεδόν 400 δισ.", ίοπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα