Σ. Αραβία: Βρέθηκε ξανά υπό την επίθεση χάκερς

Χάκερς με την υποστήριξη κρατών πραγματοποίησαν σειρά επιθέσεων κατά της Σαουδικής Αραβίας τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σβήνοντας αρχεία και προκαλώντας προβλήματα στους υπολογιστές της υπηρεσίας που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια της χώρας. Εκτός αυτού, επιτέθηκαν και σε πέντε άλλους στόχους.

Η Σαουδική Αραβία ανέφερε πως "αρκετές" κρατικές υπηρεσίες δέχθηκαν επίθεση, ενώ οι επιθέσεις έγιναν από άτομα εκτός του βασιλείου.

Αν και η έρευνα μόλις ξεκίνησε, οι αρχές της Σ. Αραβίας ανέφεραν πως τα ψηφιακά αποτυπώματα "δείχνουν" δάκτυλο του Ιράν, κάτι που μπορεί να προκαλέσει

και πρόβλημα στον επερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τραμπ, ο οποίος έχει απειλήσει με επιβολή των κυρώσεων στο Ιράν ξανά.

Η χρήση των επιθετικών "ψηφιακών όπλων" από μία χώρα είναι σχετικά σπάνια, ενώ η κλίματα των πρόσφατων επιθέσεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε αντίποινα. Η περιοχή, μάλιστα, είναι πολύ "εύφλεκτη" από τότε που η Saudi Aramco υπέστη ψηφιακή επίθεση το 2012.

Η επίθεση αυτή εξέπληξε τις αρχές της χώρας. Χιλιάδες υπολογιστές καταστράφηκαν στα κεντρικά της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας του βασιλείου, αφού σβήστηκαν σημαντικά δεδομένα και σταμάτησε η ομαλή λειτουργία για αρκετές ημέρες.

Όσο για το κίνητρο των επιθέσεων, οι αρχές προσπαθούν να το αποκωδικοποιήσουν, αφού η επίθεση έγινε μεταξύ της εκλογής του Τραμπ και των σημαντικών συνομιλιών του OPEC.

Keywords
Τυχαία Θέματα