Euroxx: Υποβαθμίζει τιμή - στόχο και κερδοφορία για την ΕΧΑΕ

Μειώνει την τιμή στόχο για την ΕΧΑΕ η Euroxx Χρηματιστηριακή, στα 4,7 ευρώ από τα 5 ευρώ προηγουμένως, λόγω της υποβάθμισης της κερδοφορίας και των αδύναμων αποτελεσμάτων γ' τριμήνου.

Η χρηματιστηριακή επαναλαμβάνει τη σύσταση Equalweight, τονίζοντας ότι η εταιρεία έχει προοπτική για «γενναιόδωρα» μερίσματα την περίοδο 2016-2018.

Η Euroxx εκτιμά ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για

την ίδια περίοδο θα είναι μειωμένα κατά 12%-63% λόγω του χαμηλότερου όγκου συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ήδη το γ' τρίμηνο του έτους ο όγκος συναλλαγών υποχώρησε στα 39 εκατ. ευρώ και από την αρχή του έτους έχει υποχωρήσει κατά 19% στα 61 εκατ. ευρώ.

Για την επόμενη διετία η χρηματιστηριακή αναμένει όγκο συναλλαγών στα 63-106 εκατ. ευρώ και κεφαλαιοποίηση στα 42-70 εκατ. ευρώ.

«Περιμένουμε ότι η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, μαζί με την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική αγορά και τις τραπεζικές μετοχές, ενώ θα οδηγήσει υψηλότερα τις αποτιμήσεις από το 2017 και μετά» σχολιάζει η χρηματιστηριακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα