Πόσο άλλαξε το «τέλειο» γυναικείο σώμα σε έναν αιώνα

Κατά τη διάρκεια του 20ου και του 21ου αιώνα η mainstream ιδέα για το «τέλειο γυναικείο σώμα» έχει αλλάξει τόσες φορές όσο και οι τάσεις της μόδας. Μάλιστα οι αλλαγές μεταξύ των δεκαετιών είναι μερικές φορές έως και σοκαριστικές.

Σήμερα οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι γυναίκες καλύτερο θα είναι να μην επηρεάζονται από τις τάσεις της μόδας και να προσπαθούν να είναι ο... εαυτός τους. Εύκολο να το λέει κάποιος, δύσκολο να πείσει τις γυναίκες....

Δεκαετία του '10: Οι... αφράτες γυναίκες του Gibson

O Charles Dana Gibson ήταν

σκιτσογράφος, ο οποίος έθεσε τους... όρους για το τέλειο γυναικείο σώμα στη δεκαετία του 1910. Το πιο διάσημο «κορίτσι του Gibson» ήταν η Camille Clifford (φωτό).

Δεκαετία του '20: Η... άγουρη ομορφιά

Η τέλεια γυναίκα της δεκαετίας του '20 έπρεπε να έχει αδύναμα πόδια, για να ταιριάζουν με τη μόδα της εποχής, με την Alice Joyce (φωτό) να είναι το τέλειο δείγμα.

Δεκαετία του '30: Οι σειρήνες...

Οι καμπύλες έγιναν εκ νέου της μόδας και η Jean Harlow (φωτό) να ενσαρκώνει όλα τα όνειρα των ανδρών.

Δεκαετία του '40: Οι θεές της μεγάλης οθόνης

Οι γυναίκες έπρεπε να είναι... διασκεδαστικές, καθώς όφειλαν να κάνουν χαρούμενους τους ήρωες που μόλις είχαν γυρίσει από τον πόλεμο...

Δεκαετία του '50: Οι καμπύλες επιστρέφουν

Και όμως όσο... πιο πλούσιες οι καμπύλες, τόσο πιο τέλειες οι γυναίκες. Η εικόνα της Μέριλιν Μονρόε αλλά και της Ελίζαμπεθ Τέιλορ (φωτό), τα λέει όλα.

Δεκαετία του '60: Οι... μικροσκοπικές

Μοντέλα όπως η Τουίγκι (φωτό) θεωρούνταν τα ιδανικά πρότυπα. Άλλωστε το super μίνι ήθελε και ανάλογες σιλουέτες.

Δεκαετία του '70: Το... αμερικανικό όνειρο

Γυναίκες ψηλές, με μακριά καλλίγραμμα πόδια και φωτεινά χαμόγελα. Η καλύτερη εκπρόσωπος, σίγουρα η Φάρα Φόσετ (φωτό).

Δεκαετία του '80: Η ώρα των supermodels

Τέλεια ομορφιά, υπέροχα σώματα, η καθημερινή γυμναστική κάνει την εμφάνισή της και οι γυναίκες ανά τον κόσμο προσπαθούν να γίνουν... Elle MacPherson (φωτό).

Δεκαετία του '90: Ζήτω τα... κόκαλα!

Γυναίκες εξαιρετικά αδύνατες, σχεδόν ανδρόγυνες, με σώματα που θυμίζουν αγόρια στην εφηβεία τους. Η Κέιτ Μος (φωτό), κατακτά την υφήλιο.

Δεκαετία του 2000: Γυμνασμένοι κυλιακοί και μαύρισμα

Γυμνασμένα σώματα και κυρίως μαυρισμένα (από τον ήλιο; από το σολάριουμ;) κατακτούν τους πάντες. Κάτι ήξερε καλύτερα η Κριστίνα Αγκιλέρα (φωτό).

Δεκαετία του 2010: Η εποχή των social media

Στα χρόνια των social media, οι πλούσιοι και διάσημοι φροντίζουν να «ανεβάζουν» παντού φωτογραφίες της ομορφιάς τους. Πρωταθλήτρια η... Κιμ Καρνάσιαν (φωτό).

Keywords
Τυχαία Θέματα