Πώς μια εταιρεία παίρνει σκουπίδια και με αυτά, σε 12 ώρες παράγει ηλεκτρική ενέργεια

Μια δανέζικη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας, εργάζεται πάνω σε καινούργια μηχανήματα τα οποία ταξινομούν τα οικιακά απορρίμματα από την ανακύκλωση, ενώ ταχέως διασπώνται οργανικά υλικά όπως τα τρόφιμα για να δημιουργήσουν ενέργεια από το βιοαέριο που παράγεται από τη διαδικασία.

Η Dong Energy A / S, η οποία εκμεταλλεύεται εκατοντάδες ανεμογεννήτριες στη Βόρεια Θάλασσα, λέει ότι το εργοστάσιό της, που βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα

έξω από το Μάντσεστερ είναι ένας από τους πρώτους που χρησιμοποιεί ένζυμα σε ολόκληρο το ρεύμα αποβλήτων και στη συνέχεια το συνδυάζει με τεχνολογία διαλογής ανακύκλωσης. Αυτό θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο σε πόλεις όπου ο χώρος δεν είναι πολύς και τα μικρά διαμερίσματα συχνά διαθέτουν χώρο μόνο για ένα κάδο απορριμμάτων.

Η διαδικασία "είναι μια χρήσιμη επιλογή για τις τοπικές αρχές και τις εταιρείες αποβλήτων που δεν έχουν ακόμη αναπτύξει χωριστές συλλογές απορριμμάτων τροφίμων", δήλωσε η Charlotte Morton, διευθύνουσα σύμβουλος της Ένωσης Anaerobic Digestion & Bioresources.

Η Dong, η οποία αλλάζει το όνομά της σε Oersted, λέει ότι το εργοστάσιο της "Renescience" στο Northwich θα ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους με κόστος 600 εκατομμύρια κορώνες (95 εκατομμύρια δολάρια). Θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των βουνών αποβλήτων της Βρετανίας, περίπου το ένα τέταρτο των οποίων πηγαίνει στις χωματερές, όπου απελευθερώνει το ισχυρό μεθάνιο αερίων του θερμοκηπίου.

Η διαδικασία της αναγέννησης. Βήμα 1: Μια γιγάντια αρπάγη, βυθίζεται σε ένα βουνό σκουπιδιών και παίρνει μια ποσότητα από αυτά. Βήμα 2: Οι σκουπίδια καθαρίζονται με ένζυμα για 12 ώρες. Βήμα 3: Ο "πολτός" οργανικής ύλης που παράγεται, πηγαίνει σε μία αναερόβια μονάδα χώνευσης, όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ηλεκτρικής ενέργειας. Βήμα 4: Τα υλικά που απομένουν, καθαρά και επαναχρησιμοποιήσιμα, ταξινομούνται σε διάφορες κατηγορίες όπως τα μέταλλα σιδήρου (εικόνα) και το πλαστικό. Φωτογράφος: Matthew Lloyd / Bloomberg

Keywords
Τυχαία Θέματα