Μεικτή η εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή... Ντράγκι

Επιφυλακτικότητα επικρατεί σήμερα στις ευρωαγορές, με τους επενδυτές να περιμένουν οικονομικά στοιχεία, αλλά και τις ομιλίες κεντρικών τραπεζιτών στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 με πτώση 0,04% και τους περισσότερους τομείς σε θετικό πρόσημο.

Ο FTSE100 -0,01%, o DAX -0,07%, o CAC40 -0,19%, o IBEX35 -0,13%

Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφονται στον τομέα των πρώτων υλών και ακολουθούν οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων και διακοπών. Η Lufthansa

με άνοδο 3%, μετά την ανακοίνωση ότι θα υπογράψει συμβόλαιο με την Air Berlin με στόχο την απόκτηση μερικών από τα περιουσιακά στοιχεία της τελευταίας.

Σε μεμονωμένες μετοχές, η Just Eat στην κορυφή του πανευρωπαϊκού δείκτη με άνοδο 5,5%, μετά από την καταρχήν αποδοχή της προσφοράς της για την Hungryhouse από τις αρχές ανταγωνισμού.

Η μετοχή της Sky με οριακή άνοδο μετά την ανακοίνωση ότι τα like-for-like έσοδα αυξήθηκαν κατά 5% για το τρέχον έτος.

Στο πολιτικό μέτωπο, οι εξελίξεις στην Καταλονία συνεχίζουν να πρωτοστατούν, καθώς η Μαδρίτη έδωσε χθες περιθώριο 5 ημερών στον Καταλανό ηγέτη, Κάρλες Πουτζδεμόν, για να ξεκαθαρίσει εάν ανακήρυξε την ανεξαρτησία της περιοχής.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Πίτερ Πρετ, προειδοποίησε πως η Τράπεζα έχει σημειώσει ανεπαρκή πρόοδο όσον αφορά στον στόχο για τον πληθωρισμό, παραπέμποντας σε μία πιο προσεκτική προσέγγιση απέναντι στην ποσοτική χαλάρωση.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, καθώς και άλλα μέλη της ΕΚΤ, αναμένεται να μιλήσει στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον .

Σήμερα είναι και η τελευταία ημέρα του τρέχοντος κύκλου των συνομιλιών για το Brexit.

Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Τραμπ αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει την άρση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Στα μάκρο της ημέρας, η γερμανική κυβέρνηση αναβάθμισε τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη φέτος, εκτιμώντας πως θα φτάσει το 2%, με οδηγούς τις ενισχυμένες εξαγωγές και την αυξημένη εγχώρια ζήτηση που ωθούν την παραγωγή υψηλότερα.

Οι επενδυτές θα στρέψουν επίσης την προσοχή τους στα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, Citigroup και JPMorgan.

Keywords
Τυχαία Θέματα