Πόλεμο Μεγάλης Βρετανίας - Ρωσίας το 2017 βλέπει αξιωματούχος του ΝΑΤΟ - Πώς θα ξεκινήσει

Πρώην κορυφαίος διοικητής του ΝΑΤΟ πιστεύει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εμπλακεί ακόμα και σε πυρηνικό πόλεμο με την Ρωσία την επόμενη χρονιά.

Η σοκαριστική εκτίμηση ανήκει στον πρώην υποδιοικητή του ΝΑΤΟ Sir Alexander Richard Shirreff - πρώην ΓΕΕΘΑ επίσης της Μεγάλης

Βρετανίας.

Ο Shirreff υποστηρίζει ότι η προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία ήταν η απαρχή μίας νέας ψυχροπολεμικής κατάστασης μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένοπλη σύρραξη, ακόμα και την επόμενη χρονιά.

Στο νέο του βιβλίο με τίτλο "2017 War With Russia" ("Πόλεμος με την Ρωσία το 2017"), ο πρώην αξιωματούχος του ΝΑΤΟ υποστηρίζει ότι η χρήση πυρηνικών είναι γραμμένη στο λογισμικό του στρατηγικού σχεδιασμού της Μόσχας.

Ο Shireff υποστηρίζει ότι όλα θα ξεκινήσουν με την επέμβαση της Ρωσίας στην Ανατολική Ουκρανία, όπου θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ένα "διάδρομο" προς την Κριμαία και να προετοιμάσει την εισβολή στις Βαλτικές Δημοκρατίες.

Ο Βρετανός πρώην υψηλόβαθμος στρατιωτικός τονίζει ότι η Μόσχα αισθάνεται την καυτή ανάσα του ΝΑΤΟ, από το οποίο νιώθει ότι περικυκλώνεται εξαιτίας την εγκατάστασης αντιπυραυλικών συστημάτων κοντά στα ανατολικά σύνορα της Ρωσίας (Πολωνία, Ρουμανία, Βαλτικές χώρες).

Σύμφωνα με το πρώην στέλεχος του ΝΑΤΟ ο Vladimir Putin είναι ο κίνδυνος νούμερο 1 για την Δύση, η οποία πρέπει να προετοιμαστεί για την σύγκρουση.

Keywords
Τυχαία Θέματα