ABC: Προστασία στον πρέσβη της Βενεζουέλας προσέφερε ο Τσίπρας

«Ο πρέσβης της Βενεζουέλας τον οποίο προστάτεψε ο Τσίπρας». Αυτός είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της ισπανικής εφημερίδας ABC αναφορικά με τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» για τον ερωτύλο πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Φρανκλίν Ραμόν Γκονσάλες.

Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στις καταγγελίες εναντίον του, ενώ τονίζεται το γεγονός ο Έλληνας πρωθυπουργός τον κάλυψε καθώς και ότι ο πρώην πρεσβευτής είναι

προσωπικός φίλος του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ABC, ο Φρανκλίν Ραμόν Γκονσάλες, είναι «στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος» του Μαδούρο αποστολή του οποίου ήταν -όπως χαρακτηριστικά τονίζεται- «να στηρίξει τον Τσίπρα και το κόμμα του, μία εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ και το Podemos φαινόταν ως σοβαρές εναλλακτικές προτάσεις για την εξουσία στην Ευρώπη».

Η ABC αναφέρεται στο «Πρώτο Θέμα» και υπογραμμίζει ότι πέντε από τις υπαλλήλους του Φρανκλίν Ραμόν Γκονσάλες, τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά δεν προσέφυγαν στα ελληνικά δικαστήρια, ενώ τονίζει πως αίσθηση προκαλεί η απώλεια αντίδρασης από το Τμήμα Γυναικών του ΣΥΡΙΖΑ».

Όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα το πιο σοβαρό σημείο της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης εκείνη την εποχή, είχε γνώση της υπόθεσης και έγραψε προσωπική επιστολή στον Μαδούρο για αυτό.

Πηγή: www.protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα