Πιθανότητα περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων λόγω Brexit "βλέπει" η Shafik Minouche (ΒοΕ)

Η αναπληρωτής διοικητής της ΒοΕ, Minouche Shafik ανέφερε πως η τράπεζα μπορεί να χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική ακόμη και το Νοέμβριο, πολύ πριν από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τυχόν οικονομικές μεταρρυθμίσεις προς αντίδραση στο δημοψήφισμα υπέρ του Brexit.

Η ΒοΕ είχε αναφέρει πως οι περισσότεροι ρυθμιστές αναμένουν επιπλέον φετινή αντίδραση μετά από την μείωση

των επιτοκίων για πρώτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια μετά το δημοψήφισμα. Το timing της απόφασης της κεντρικής τράπεζας περιπλέκεται από το γεγονός πως ο ΥΠΟΙΚ της χώρας, Philip Hammond δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις επί της οικονομίας μέχρι τις 23 Νοεμβρίου.

"Εάν έχουμε στα χέρια μας δεδομένα τα οποία καλούν προς περαιτέρω οικονομικά κίνητρα, θα δράσουμε", ανέφερε η Shafik, ενώ προσέθεσε πως "Θα ήθελα να βρίσκομαι μπροστά από τις εξελίξεις, παρά να αντιδρώ".

Τα στελέχη της ΒοΕ εκτιμούν ακόμη τα πιθανά αποτελέσματα του Brexit. H μείωση των επιτοκίων επήλθε τον Αύγουστο, ως μέρος ενός γενικότερου πακέτου μέτρων, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Σεπτεμβρίου συζητήθηκε η πιθανότητα περαιτέρω μείωσης αυτών μέσα στο 2016.

Small is beautiful but big is necessary. Speech by Minouche Shafik at #bmarkets2016. https://t.co/pcQjNsjQc6

— Bank of England (@bankofengland) 28 Σεπτεμβρίου 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα