Τα κακά ΜΜΕ και η εικόνα των ξένων για την Ελλάδα

Ας υποθέσουμε ότι είστε ξένος επενδυτής και θέλετε να τοποθετήσετε κεφάλαια στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός σας λέει ότι, μην ακούτε τα ΜΜΕ, διότι είναι διαπλεκόμενα και δεν δείχνουν την κανονική εικόνα της χώρας. Διαβάζετε λοιπόν χθες ότι, δεν πληρώθηκαν μόνο τον Αύγουστο 1,1 δισ. φόροι. Γνωρίζετε ότι εξαιτίας ενός φόρου 2,6 δισ. ( ΕΝΦΙΑ) έχουν καταστραφεί οι τιμές των ακινήτων,

τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών κλπ, ότι υπάρχουν ληξιπρόθεσμα χρέη 100 δισ. ευρώ, 115 δισ. ευρώ προβληματικά δάνεια και χρέος 320 δισ. ευρώ. Για το 0,006% του χρέους- γιατί τόσο αντιστοιχεί ο ΕΝΦΙΑ στα δάνεια- καταστρέφεται η ιδιωτική και δημόσια περιουσία. Διαβάζετε, τέλος, ότι ο υπουργός Επικρατείας κ Ν. Παππάς μοιράζει τις άδειες και ταυτόχρονα είναι υπεύθυνος των μεγάλων επενδύσεων στην Ελλάδα (σ.σ αυτό αναφέρουν εκθέσεις ξένων οίκων).

Οι ξένοι επενδυτές δεν πρόκειται να επενδύσουν σε μια χώρα διότι αναμένουν το κακό να γίνει ακόμη χειρότερο, διότι οι τράπεζες θα έπρεπε να έχουν κάθε ημέρα ειδήσεις για 100 δισ προβληματικά δάνεια και δεν γίνεται τίποτα.

ΔΗ. ΠΑΦ.

Keywords
Τυχαία Θέματα