Πιέσεις στη Wall Street – Η προσοχή σε macro και πετρέλαιο

Πτωτική κίνηση για τις αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να διαβάζουν τις «πίσω γραμμές» των σημερινών μακροοικονομικών ανακοινώσεων για τις ΗΠΑ, οι οποίες αφορούσαν την αγορά εργασίας αλλά και το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας στατιστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, τον Ιανουάριο δημιουργήθηκαν 151.000 νέες θέσεις εργασίας, σημαντικά χαμηλότερες από τις 190.000 που ανέμεναν οι αναλυτές. Η ανεργία, όμως, υποχώρησε στο 4,9% από 5% που ήταν

τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε σημαντικά το 2015, ενώ οι εξαγωγές υποχώρησαν για πρώτη φορά μετά την μεγάλη ύφεση.

«Πρόκειται για ένα κλασσικό παράδειγμα όπου ο τίτλος μίας είδησης είναι χειρότερος από την πραγματική είδηση», τονίζει ο Arto Hogan, στρατηγικός αναλυτής της Wunderlich Securities, προσθέτοντας ότι τα βασικά στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ ήταν θετικά.

Η προσοχή των επενδυτών και στη Wall Street παραμένει στραμμένη και στην πορεία του πετρελαίου το οποίο, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της έντονης μεταβλητότητας, υποχωρεί κατά 0,8% στα 31,47 δολάρια.

«Διαμόρφωση της τιμής του αμερικανικού αργού άνω των 30 δολαρίων είναι θετική για τις αμερικανικές μετοχές», εκτιμά ο κ. Hogan.

Πτωτική κίνηση για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 10ετούς να αποδυναμώνεται στο 1,88% και του 2ετούς στο 0,76%.

Απώλειες 0,41% για τον Dow Jones στις 16.349 μονάδες, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται κατά 0,68% στις 1.902 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται κατά 1,4% χαμηλότερα στις 4.446 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα