Πιέσεις στη Wall Street – Εταιρικά μεγέθη και πετρέλαιο στο επίκεντρο

Πτωτική κίνηση για τις αμερικανικές μετοχές, με την προσοχή να στρέφεται στην πορεία του μαύρου χρυσού, στα εταιρικά μεγέθη α' τριμήνου που έχουν ανακοινωθεί, αλλά και στη συνεδρίαση της Fed.

Πτώση που ξεπερνά το 0,5% για τον ενεργειακό κλάδο, ο οποίος εμφανίζει τις μεγαλύτερες απώλειες στον S&P 500, με τον βιομηχανικό δείκτη να υποχωρεί 0,52% στις 2.080 μονάδες.

Ανάλογη εικόνα και για τον Dow Jones, με απώλειες 0,5% στις 17.884 μονάδες ενώ κατά 0,36% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq

στις 4.888 μονάδες.

«Νομίζω ότι οι επενδυτές θα βρίσκονται σε εγρήγορση έως ότου ολοκληρωθούν οι συνεδριάσεις τόσο της BoJ όσο και της Fed», εκτιμά ο Peter Cardillo, οικονομολόγος της First Standard Financial.

H Fed, η οποία συνεδριάζει Τρίτη και Τετάρτη, δεν αναμένεται να αλλάξει στο ελάχιστο τη νομισματική της πολιτική, ούτε να προχωρήσει σε κάποια «αυξομείωση» του επιπέδου των αμερικανικών επιτοκίων, αλλά όλοι θα διαβάσουν με μεγάλη προσοχή την ανακοίνωσή της προκειμένου να βρουν ενδείξεις για πιθανή αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Από την άλλη πλευρά, η BoJ, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της την Πέμπτη, με ορισμένους παράγοντες των αγορών να θεωρούν ότι μπορεί να προχωρήσει σε περισσότερο επιθετική πολιτική αναφορικά με τα αρνητικά επιτόκια.

Ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί κατά 0,3%, με το ευρώ να διαμορφώνεται στο 1,126 δολ. και το δολάριο στα 111,06 γεν.

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 2ετούς να φθάνει στο 0,82% και του 10ετούς στο 1,9% δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Μαρτίου.

Στο 14,5 διαπραγματεύεται ο VIX, ενώ στο ένα προς δύο είναι το ισοζύγιο ανοδικών – πτωτικών στο NYSE.

Keywords
Τυχαία Θέματα