ΟΠΑΠ: Πάνω από 1 δισ. τα χαμένα έσοδα του Δημοσίου από τη μη λειτουργία των VLTs

Του Δημήτρη Παφίλα

Πάνω από 1 δισ. ευρώ υπολογίζονται τα χαμένα έσοδα του Δημοσίου από τη μη λειτουργία των VLTs, όπως τόνισε μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΟΠΑΠ, ο διευθύνων σύμβουλος, Καμίλ Ζίγκλερ.

«Ακόμα και το «μισό» αυτής της αγοράς να είχαμε από τον παράνομο τζόγο, θα είχαμε έσοδα από τον ΟΠΑΠ και φόρους για το Δημόσιο», συμπλήρωσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ

απαντώντας σε ερώτηση για την αύξηση του φόρου στα μικτά κέρδη, είπε ότι το 35% θα είναι ο μεγαλύτερος φόρος στην Ευρώπη και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δοθούν 70-75 εκατ. ευρώ στον ΟΠΑΠ για αυτό και η διοίκηση σχεδιάζει τα μέτρα ώστε να διατηρηθεί η κερδοφορία του οργανισμού.

Σε ότι αφορά την διαδικτυακή αγορά, ο κ. Ζίγκλερ υποστήριξε ότι το παρόν καθεστώς των μεταβατικών αδειών είναι ένα «χάλι» και ο ΟΠΑΠ βάση του αποκλειστικού δικαιώματος διεξαγωγής αθλητικού στοιχηματισμού που έχει, πρέπει να προσφερθούν στον ΟΠΑΠ οι όποιες άδειες με το δικαίωμα της πρώτης άρνησης.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κρυφή συμφωνία μεταξύ ΕΜΑΔ και δημοσίου, η διοίκηση του ΟΠΑΠ δεν σχολίασε καθώς δεν υπήρχε εκπρόσωπος της ΕΜΑΔ στο διοικητικό συμβούλιο.

Το μέρισμα του ΟΠΑΠ για την χρήση του 2015 ανήλθε στα 0,40 ευρώ και θα είναι καταβλητέο από τις 11 Μαΐου 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα