Πάνω από τα 10,5 δισ. ευρώ οι τουριστικές εισπράξεις στο εννιάμηνο

Της Στεφανίας Σούκη

Σε επίπεδα πάνω από τα 10,5 δισ. ευρώ διαμορθώθηκαν οι τουριστικές εισπράξεις για το εννιάμηνο του 2017, με τον Αύγουστο να κινείται εντυπωσιακά, με διπλάσιους ρυθμούς ανόδου τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και εισπράξεων.

Ειδικότερα, με βάση τα προσωρινά στοιχεία από το ισοζύγιο πληρωμών της Τράπεζας της Ελλάδος, οι τουριστικές εισπράξεις για τον Αύγουστο του 2017 έφθασε τα 3,52 δισ. ευρώ, για πρώτη φορά υψηλότερα και από τα νούμερα του 2015 οπότε είχαν διαμορφωθεί

στα 3,48 δισ. ευρώ. Σε σχέση με τον Αύγουστο του 2016, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών και οι σχετικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 14,3% και 16,4% αντίστοιχα (3 δισ. ευρώ ήταν το νούμερο του περυσινού Αυγούστου).

Σε επίπεδο εννιαμήνου, οι τουριστικές εισπράξεις για φέτος διαμορφώθηκαν στα 10,52 δισ. ευρώ, σημαντικά υψηλότερα σε σχέση με τα 9,6 δισ. ευρώ του εννιαμήνου του 2016, λίγο χαμηλότερα ωστόσο έναντι των 10,6 δισ. ευρώ του εννιαμήνου του 2015. Με βάση τα στοιχεία της ΤτΕ οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 9,9% και οι αντίστοιχες εισπράξεις κατά 9,1%.

Τα στοιχεία του Αυγούστου είναι κρίσιμα για το «κλείσιμο» του έτους, δεδομένου ότι οι τουριστικοί φορείς, μέσω του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων έχουν επισημάνει ότι σε επίπεδο διεθνών αφίξεων ο στόχος των 28,5 εκατ. που είχαν θέσει στις αρχές της σεζόν θα «πιαστεί» ξεπερνώντας ενδεχομένως και τα 29 εκατ. Σε επίπεδο εισπράξεων (σ.σ. όπου ο στόχος είχε τεθεί στα 14,5 δισ. ευρώ) αναμένουν τα νούμερα και του φθινοπώρου, με τον Σεπτέμβριο πάντως να παρουσιάζει σημαντικά υψηλές πληρότητες σύμφωνα με τις κατά τόπους ξενοδοχειακές Ενώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα