Όταν ο Καζαριάν «υποψιαζόταν» τον Βαρουφάκη

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Τον Πολ Καζαριάν, τον ...εναλλακτικό επενδυτή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει σημαία ως προς τις θέσεις του αναφορικά με την ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους, τον άνθρωπο που φωνάζει πως το ελληνικό χρέος έχει υπολογιστεί με λάθος τρόπο και ο οποίος δια αυτού του τρόπου και με συχνή επικοινωνία στα ΜΜΕ επιδιώκει να βγάλει δισ. δολάρια κέρδος, τον γνωρίζουμε.

Προσωπικά,

μαζί με άλλον ένα συνάδελφο προ μηνών τον συνάντησα. Κι αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι πως αναφερόμενος στον τρόπο διαπραγμάτευσης του Γιάννη Βαρουφάκη μίλησε για ..σκιές. Κάτι του φαινόταν στην όλη διαδικασία παράξενο ενώ δεν έκρυβε την έκπληξη του για πληροφορίες που υπήρχαν ως προς πρόσωπα και καταστάσεις γύρω από τον τότε υπουργό Οικονομικών.

Σαφώς κανένας δεν κατηγορεί τον Γιάννη Βαρουφάκη. Στοιχεία - προς το παρόν - δεν υπάρχουν. Όμως εδώ είναι που δικαιώνεται και το αίτημα της αντιπολίτευσης για την ανάγκη να υπάρξει Εξεταστική γύρω από αυτή την τραγική διαπραγμάτευση των Τσίπρα - Βαρουφάκη που κόστισε στη χώρα 100 δισ. ευρώ. Να φωτιστούν όχι μόνο οι πολιτικές αλλά και όλες οι άλλες ευθύνες που ενδεχομένως υπάρχουν. Υπήρξαν άραγε επενδυτές που κερδοσκόπησαν σε όλο αυτό το διάστημα; Υπήρξαν ωφελημένοι; Όλα πρέπει να έλθουν στο φως.

Η αλήθεια είναι ότι οι αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών μας βοηθούν να διαμορφώσουμε μια πιο πλήρη εικόνα για το σκηνικό των ημερών, όμως ένα ερώτημα παραμένει: κερδοσκόπησαν κάποιοι ή όχι επάνω στο πτώμα της ελληνικής διαπραγμάτευσης;

Keywords
Τυχαία Θέματα