Τίτλοι τέλους για τον «άλλο Χόντο»

Του Γιώργου Πετρίδη

Άδοξο τέλος είχε η προσπάθεια που ξεκίνησε κυρίως στις αρχές της δεκαετίας του '00 από τον γαμπρό του Γιώργου Χόντου, Στέφανο Κωστούλα, να δημιουργήσει ένα «εναλλακτικό δίκτυο» βασισμένο αρχικά στις δομές της αλυσίδας καλλυντικών Hondos, μα κατόπιν αποκλειστικά σε δικές του δυνάμεις μετά την κακή πορεία των σχέσεων της εταιρείας του με τα υπόλοιπα τέσσερα αδέλφια Χόντου.

Σε καθεστώς πτώχευσης τέθηκε λοιπόν η Hondos Center

Πολυκαταστήματα, σύμφωνα με την απόφαση 520/2017 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως δεν πρόκειται για το σύνολο των άλλων δραστηριοτήτων του ομίλου Hondos, αλλά για τις δραστηριότητες του ενός εκ των πέντε αδελφών. Γνωστοί για τις ειδικές τους σχέσεις (σ.σ. κάθε αδελφός διατηρεί τη δική του εταιρεία - όμιλο, ενώ υπάρχει κοινό σχήμα προμηθειών) οι αδελφοί Χόντοι εδώ και χρόνια είχαν απομονώσει το γκρουπ Hondos Center Πολυκαταστήματα σε μια οικογενειακή διαμάχη που είχε συζητηθεί. Συχνές μάλιστα ήταν οι καταγγελίες από την πλευρά Κωστούλα για τις συνθήκες συνεργασίας του με τα άλλα τέσσερα αδέλφια του γαμπρού του (έχει παντρευτεί την αδελφή του) Γιώργου Χόντου. Από την άλλη πλευρά, κυρίαρχα από τον επιχειρηματία Νίκο Χόντο, είχε καταγγελθεί πως ο κ. Κωστούλας ακολουθούσε προσωπικές στρατηγικές και διαφοροποιούνταν από το «μείγμα» του κοινού γκρουπ. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο με κοινή καταγωγή από τα Άγραφα κ. Στέφανος Κωστούλας μετά από πρόβλημα υγείας του Γιώργου Χόντου ανέλαβε τη διοίκηση της Hondos Πολυκαταστήματα που τότε διέθετε μόνο ένα πολυκατάστημα στη Νέα Ιωνία. Με ενέργειες του το δίκτυο διερεύνθηκε με νέα μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας (οδό Σίνα και Πατησίων) και μάλιστα το Πολυκατάστημα της Πατησίων βραβεύτηκε ως κορυφαίο για τη χρονιά 2009. Αυτά τα ανοίγματα όμως είναι που θεώρησε η πλευρά των άλλων τεσσάρων αδελφών ότι έγιναν δίχως πρόγραμμα αν και ο κ. Κωστούλας μιλούσε για άτυπο οικογενειακό εσωτερικό πόλεμο που δεχόταν.

Η Hondos Center Πολυκαταστήματα που είχε στο παρελθόν βραβευτεί για την ανάπτυξη της και θεωρούνταν ιδιαίτερα δυναμική, ακολούθησε μια διαφορετική πορεία επιλέγοντας να συνεργαστεί έως και με τον όμιλο Μαρινόπουλου, όμως η κρίση και μια σειρά ατυχιών δεν έφεραν θετικό αποτέλεσμα.

Όπως προβλέπει η πτωχευτική διαδικασία, στις 5 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα στο Πρωτοδικείο Αθηνών η συνέλευση εικαζόμενων πιστωτών (οι απαιτήσεις τους κατά της Hondos Center Πολυκαταστήματα -Hondos Παλάς- πιθανολογούνται κατά την κρίση του εισηγητή).

Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2013, η Hondos Παλλάς πολυκαταστήματα, εμφανίζει συνολικές υποχρεώσεις 77,5 εκατ. ευρώ, με την μερίδα του λέοντος, ποσό ύψους 24,3 εκατ. ευρώ να αφορά τους προμηθευτές.

Το περασμένο Φθινόπωρο, για οφειλές, ύψους 1,68 εκατ. ευρώ, στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) βγήκαν «στο σφυρί» τα ακίνητα της Hondos Center Πολυκαταστήματα στην οδό Ιπποκράτους 3 στην Αθήνα:

-ισόγειο κατάστημα 15,7 τ.μ. στη στοά του Μεγάρου Παλλάδος που έχει εκτιμηθεί προς 45 χιλιάδες ευρώ, με το τίμημα πρώτης προσφοράς να είναι περίπου 74 χιλιάδες ευρώ.

-υπόγειο κατάστημα 49,3 τ.μ. στο Μέγαρο Παλλάδος με αξίας εκτίμησης 150 χιλιάδες ευρώ, με πρώτη προσφορά ύψους 120 χιλιάδες ευρώ.

-υπόγεια αποθήκη 21,2 τ.μ. στο ίδιο κτήριο που εκτιμάται προς 175 χιλιάδες ευρώ, με τιμή πρώτης εκκίνησης 140 χιλιάδες ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα