Μεικτή εικόνα στην Ασία – Άνοδος 1% για Kospi

Με μεικτές τάσεις έκλεισαν οι ασιατικές αγορές μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας, όπου διαπιστώθηκε αυξανόμενο ρίσκο από την υπερθέρμανση της αγοράς κατοικίας.

«Αυτό ενισχύει την άποψη ότι οι προοπτικές για ακόμα μια μείωση των επιτοκίων σε σύντομο διάστημα, έχουν απομακρυνθεί, ενώ ανοίγει ο δρόμος για σκλήρυνση των μέτρων μακροληπτικής εποπτείας», αναφέρουν οι στρατηγικοί αναλυτές της Macquarie Bank, Nizam Idris, Gareth Berry και Teresa Lam,

σε σημείωμά τους. Προσθέτουν δε πως είναι απολύτως δικαιολογημένο να χτυπά συναγερμός τη δεδομένη στιγμή καθώς το χρέος των νοικοκυριών σε Αυστραλία και Καναδά είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο.

Ο δείκτης ASX 200 υποχώρησε κατά 0,07% κυρίως λόγω της υποχώρησης του υποδείκτη πρώτων υλών που σημείωσε πτώση 0,58%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,34% και το γεν έμεινε κάτω από τα 113 δολ. της περασμένης εβδομάδας, καθώς διαμορφώθηκε στα 112,74 δολάρια.

Στο μεταξύ, η Toshiba λαμβάνει προσφορές για τη μονάδα της στις ΗΠΑ και η μετοχή της ανέκαμψε κατά 3,21%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έκανε άλμα 1%, με την πρώην πρόεδρο Park Geun-hye να ζητά συγγνώμη από τη χώρας της, καταφθάνοντας στα γραφεία του ανακριτή για συμπληρωματική κατάθεση επί της υπόθεσης διαφθοράς την οποία εμπλέκεται.

Σε θετικό έδαφος και η Κίνα, με τον Shanghai composite να ενισχύεται κατά 0,35% και τον Shenzhen composite με άνοδο 0,39%.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε στο 100,29, ως απόρροια της αύξησης επιτοκίων της Fed την περασμένη εβδομάδα.

Σταθερή η στερλίνα, στο 1,2376 έναντι του δολαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα