Οι πλούσιοι Κινέζοι αγαπούν τον... Τραμπ

Ούτε καν ο Ντόναλντ Τραμπ δεν κατορθώνει να περιορίσει την ταχύτητα με την οποία οι Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι αυξάνουν τον πλούτο τους. Οι 36 Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι που είναι «εισηγμένοι» στον δείκτη Bloomberg Billionaires Index «είδαν» τις περιουσίες τους να αυξάνονται κατά 13,2% από την εκλογή Τραμπ τον Νοέμβριο έως και σήμερα, με το σύνολο αυτής να φθάνει στα 336 δισ. δολάρια!

Πρόκειται

για τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των δισεκατομμυριούχων που δεν είναι Αμερικανοί, ενώ καταγράφεται παρά το γεγονός ότι ο κύριος Τραμπ έχει χαρακτηρίσει την Κίνα για αθέμιτη διαχείριση του νομίσματός της, προσθέτοντας ότι οι εμπορικές πολιτικές που ασκεί οδηγούν σε απώλεια θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

Στον αντίποδα βρίσκονται οι δισεκατομμυριούχοι από το Μεξικό. Η επίθεση του Τραμπ στη χώρα οδήγησε σε ελεύθερη πτώση το πέσο και μηδένισε την αύξηση κατά 11% του πλούτου των Μεξικανών δισεκατομμυριούχων που είχε επιτευχθεί 11 μήνες πριν γίνουν οι αμερικανικές εκλογές.

Από την εκλογή Τραμπ έως και σήμερα ο πλούτος των οκτώ Μεξικάνων δισεκατομμυριούχων του δείκτη έχει υποχωρήσει 5,1%. Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Λατινικής Αμερικής, ο Κάρλος Σλιμ, είδε την περιουσία του να υποχωρεί στα 50,7 δισ. δολάρια, εμφανίζοντας πτώση κατά 4,2 δισ. δολάρια.

Όσο για τους Ρώσους δισεκατομμυριούχους, αυτοί μάλλον απολαμβάνουν το γεγονός ότι ένας «φίλος» της χώρας τους έχει εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο. Στον δείκτη του Bloomberg υπάρχουν 28 Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι, η συνολική περιουσία των οποίων αυξήθηκε κατά 24,4 δισ. δολάρια στο εξεταζόμενο διάστημα, δηλαδή εμφάνισε άνοδο 10% και έφθασε (εκ νέου συνολικά) στα 256 δισ. δολάρια. Σαφώς η άνοδος οφείλεται και στην ανάκαμψη της τιμής των εμπορευμάτων αλλά και του ρωσικού νομίσματος.

Συνολικά ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων που είναι στον δείκτη του Bloomberg αυξήθηκε κατά 207 δισ. δολάρια από τις αρχές Νοεμβρίου.

Κερδισμένοι και οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι του δείκτη που δραστηριοποιούνται στον χρηματοοικονομικό κλάδο καθώς οι περιουσίες τους αυξήθηκαν 6,7% στα 403 δισ. δολάρια, χάρη στο ράλι που κατέγραψαν οι μετοχές μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Κερδισμένοι και οι εκπρόσωποι της υψηλής τεχνολογίας, με τους 25 Αμερικανούς που εκπροσωπούν τον κλάδο να βλέπουν την περιουσία τους να ενισχύεται 6,8%.

Keywords
Τυχαία Θέματα