Οι μετοχές της H&M πέφτουν, αλλά ο πρόεδρος επενδύει σε αυτήν

Παρά το γεγονός ότι οι μετοχές της Hennes & Mauritz AB υποχώρησαν και οι αναλυτές διατύπωσαν σε πιο χαμηλά επίπεδα τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις τους για το δεύτερο μεγαλύτερο κατάστημα λιανικής πώλησης ειδών ένδυσης στην Ευρώπη, υπάρχει τουλάχιστον ένας επενδυτής που βλέπει αυτή την περίπτωση ως "ευκαιρία αγοράς".

Ο πρόεδρος της H&M, Στέφαν Πίρσον, έχει ξοδέψει περίπου 4,69 δισ. σουηδικές κορώνες (περίπου 538 εκατ. δολάρια) αγοράζοντας επιπλέον 20,6 εκατ. μετοχές της εταιρείας φέτος, σύμφωνα με στοιχεία της Σουηδικής Υπηρεσίας Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας. Το μερίδιο της H&M που ανήκει

στην επενδυτική εταιρεία Ramsbury Invest AB του Πίρσον και των παιδιών του ανέρχεται πλέον στο 39,7%, από 38,5% στο τέλος του περασμένου έτους.

Ο Πίρσον εξαγόρασε τις μετοχές της H&M φέτος σταδιακά, με πιο πρόσφατη αγορά αυτή στις 22 Μαΐου, όταν αγόρασε 350.250 μετοχές σε τιμή 223,6 κορώνες ανά μετοχή.

Η αξία των μετοχών της H&M υποχώρησαν φέτος κατά 10% . Αν και έχει ανακτήσει κάποιες απώλειες στις πρόσφατες συνεδρίες, εξακολουθεί να παρουσιάζει απώλειες στο δείκτη OMX Stockholm 30, ο οποίος έχει αυξηθεί κατά 8,2%. Η Rival Inditex SA, ιδιοκτήτρια των εμπορικών σημάτων μόδας Zara και Oysho, έχει ανέβει περίπου 12% κατά την περίοδο αυτή.

Οι αναλυτές δεν ήταν τόσο αισιόδοξοι όσο ο Πίρσον, καθώς κατεβάζουν τις εκτιμήσεις τους. Ο μέσος όρος τιμής 12μήνου για την H&M μειώθηκε κατά 7,2% από τις αρχές του έτους, φτάνοντας τις 245,1 κορώνες. Το ποσοστό των πωλήσεων έχει επίσης αυξηθεί από 27,5% στις αρχές του 2017, σε 33%, το οποίο είναι το υψηλότερο επίπεδο της χρονιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα