Αναλυτές και αγορά σορτάρουν τη στερλίνα

Ολοι οι δρόμοι οδηγούν σε ένα σκληρό Brexit, διατείνεται το ταμείο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων BlueBay και εκτιμά ότι η στερλίνα είναι πιθανό να υποχωρήσει στο 1,20 έναντι του δολαρίου ως τα τέλη του έτους. Την ίδια ώρα και το μέλος του ΔΣ της Bundesbank, Andreas ο Dombret αναφέρει πως η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα είναι μια διαδικασία σκληρή ή πολύ σκληρή.

Επίσης, σύμφωνα με τη BlueBay Asset Management, η στερλίνα θα υποχωρήσει όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βρετανία.

Η βρετανική λίρα έχει κάνει ράλι από τη μέρα που ανακοινώθηκαν οι εκλογές,

ωστόσο η BlueBay από την περασμένη εβδομάδα έχει αρχίσει να πουλά τις θέσεις της σε στερλίνα στοιχηματίζοντας ότι η διαδικασία του brexit θα είναι επιζήμια. Αυτή η εκτίμηση συνάδει και με τη στάση της Allianz Global Investors που προσφάτως χρησιμοποίησε το ράλι της στερλίνας για να τη σορτάρει, καθώς και τη μέση πρόβλεψη του Bloomberg που «βλέπει» ότι η στερλίνα θα σημειώσει πτώση 3% στο τέλος του 2017.

«Ποντάρουμε short στη στερλίνα από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας καθώς νομίζουμε ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός σκληρού brexit», ανέφερε ο Mark Dowding, fund manager της BlueBay, που έχει υπό την επιβλεψή της πάνω από 55,5 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι η στερλίνα έφτασε στις 18 Μαΐου σε υψηλά εννέα μηνών, ήτοι 1,3048 δολ., ενώ χθες Τρίτη βρισκόταν στο 1,2971 δολ. Αν και εντός του 2017, η στερλίνα έκανε ράλι 5%, παραμένει 13% κάτω από τα επίπεδα που βρισκόταν πριν το περσινό δημοψήφισμα.

Short στο νόμισμα και η Bank of America Merrill Lynch, όπως ανέφερε ο στρατηγικός αναλυτής, Θάνος Βαμβακίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα