Οι ευρωπαϊκές αγορές αγνοούν τα γεωπολιτικά ρίσκα

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωαγορές σήμερα παρά την ανησυχία των επενδυτών για τις γεωπολιτικές εντάσεις στην περιοχή της Ασίας που προκάλεσαν την άνοδο των ασφαλών επενδυτικών προϊόντων, όπως ο χρυσός.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600, σημείωνε λίγο νωρίτερα άνοδο 0,62% με τους περισσότερους δείκτες και τομείς να κινούνται με θετικά πρόσημα.

Ο κλάδος των αυτοκινήτων σημειώνει τις καλύτερες επιδόσεις λόγω των ισχυρών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η Daimler, η οποία εμφάνισε άνοδο 87% στα προ φόρων και τόκων κέρδη για το α' τρίμηνο σε ετήσια βάση. Η μετοχή της γερμανικής εταιρείας σημείωσε

νωρίτερα άνοδο 2%.

Στο μεταξύ, η νορβηγική εταιρεία χημικών Yara International βρέθηκε στην κορυφή του δείκτη μετά την αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής από την Goldman Sachs από «ουδέτερη» σε σύσταση «αγοράς». Η μετοχή σημείωσε άνοδο 3,3% το πρωί.

Η βρετανική Tesco εμφάνισε κέρδη άνω των προβλέψεων για το έτος, ωστόσο η μετοχή υποχώρησε στις τελευταίες θέσεις του δείκτη με πτώση 3% λόγω ενός προστίμου από τις ρυθμιστικές αρχές που θα έχει επίπτωση στα κέρδη.

Στη Γερμανία οι τιμές χονδρικής σημείωσαν άνοδο 4,7% τον Μάρτιο σε ετήσια βάση. Σήμερα ανακοινώθηκαν και τα στοιχεία για την ανεργία στη Βρετανία. Το διάστημα Δεκεμβρίου - Φεβρουαρίου, η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη στο 4,7%.

Σε ότ,τι αφορά τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στη Συρία, σήμερα αναμένεται να συνέλθει και το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα