Πτωτικά η Ασία – Απώλειες άνω του 1% για Nikkei

Με αρνητικά πρόσημα κινήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους οι ασιατικές αγορές καθώς συνεχίζονται οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο μετά και την προειδοποίηση της Βόρειας Κορέας ότι μπορεί να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑ.

Με ένα tweet, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ είπε πως «η Βόρεια Κορέα ψάχνει για προβλήματα», προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ

ίσως λύσουν το πρόβλημα με ή και χωρίς τη βοήθεια της Κίνας. Από την πλευρά του, ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Ζιπίνγκ, φέρεται να είπε πως σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τραμπ επισήμανε πως η κατάσταση πρέπει να επιλυθεί με τρόπο ειρηνικό.

Σε αυτό το περιβάλλον αυξημένου γεωπολιτικού ρίσκου, τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια σημείωσαν άνοδο, με τις τιμές spot για τον χρυσό να φτάνουν σε υψηλά 5 μηνών, με άνοδο 0,06% στα 1.274,78 δολάρια η ουγγιά. Νωρίτερα έφτασε στο υψηλό των 1.279,80 δολ. ενώ από τις αρχές του έτους ο χρυσός έχει σημειώσει άνοδο 10%.

Το γεν σημείωσε επίσης άνοδο σε υψηλά σχεδόν 5 μηνών. Η ισοτιμία δολαρίου/γεν κινήθηκε στο 109,52. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η ισοτιμία βρέθηκε στο επίπεδο των 111δολαρίων.

Στα ταμπλό, ο Nikkei 225 σημείωσε πτώση 1,04% και ο μέσος όρος των μετοχών του διαπραγματεύεται σε χαμηλά τεσσάρων μηνών.

Στην Κίνα, ο the Shanghai Composite με απώλειες 0,40% w και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng Index σημειώνει πτώση 0,05%.
Η Κίνα ανακοίνωσε νωρίτερα τις ετήσιες τιμές καταναλωτή που σημείωσαν άνοδο 0,9% τον Μάρτιο, έναντι προβλέψεων για 1%.
Στην Αυστραλία, ο ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,08%. Ανοδος και για τον νοτιοκορεατικό Kospi κατά 0,24%.
Στο μέτωπο της ενέργειας, το πετρέλαιο σημείωσε οριακή άνοδο μετά την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας προς τον ΟΠΕΚ ότι προτίθεται να συνεχίσει τη μείωση στην παραγωγή πετρελαίου για άλλους έξι μήνες
Το μπρεντ σημείωσε άνοδο 0,34% στα 56,42 δολ. ενώ το αμερικανικό αργό σημείωσε κέρδη 0,36% στα 53,59 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα