Ο τυφώνας Χάρβεϊ πλήττει και τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες

Η μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία Lloyd's του Λονδίνου εμφάνισε απώλειες στη διαπραγμάτευση των μετοχών της, μέσα σε μια φημολογία ότι θα έχει προβλήματα, λόγω του καταστροφικού τυφώνα Χάρβεϊ που πλήττει το Χιούστον, το επίκεντρο της αμερικανικής πετρελαϊκής βιομηχανίας.

Η καταιγίδα, η οποία προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές ως τυφώνας κατηγορίας 4 και κατέληξε στον Κόλπο του Μεξικού, μπορεί να προκαλέσει συνολικά ζημιές ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γράφει ο Μπάρι Κορνς, αναλυτής της Panmure

Gordon & Co. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε τη Δευτέρα στους πελάτες του. Εκεί, εκτίμησε ότι οι ζημιές της Lancashire Holdings Ltd. θα είναι της τάξεως 200 εκατομμυρίων λιρών (259 εκατομμύρια δολάρια) και 100 εκατομμυρίων λιρών για καθεμιά από τις Hiscox Ltd. και Beazley Plc.

Η μετοχή της Lancashire υποχώρησε έως και 4% στο Λονδίνο, το μεγαλύτερο ποσοστό από τις 5 Μαΐου και μειώθηκε κατά 3,6% στις 10:28 π.μ. Εκείνη της Hiscox υποχώρησε στο 3,3%. και της Beazley ήταν 2% χαμηλότερα.

Οι εκτιμήσεις ζημιών για τον τυφώνα Χάρβεϊ ποικίλλουν ευρέως, με τον Ντέηβιντ Χάρβενς, αναλυτή της ασφαλιστικής εταιρείας στο Imperial Capital, να υποστηρίζει ότι το συνολικό κόστος μπορεί να ξεπεράσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο τυφώνας Κατρίνα το 2005 υπήρξε ο πιο ακριβός τυφώνας που έπληξε τις Η.Π.Α., αξίας περίπου 118 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο τυφώνας Sandy το 2012 άφησε ζημιές ύψους περίπου 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί η ζημιά που προκάλεσε ο Χάρβεϊ, η οποία μέχρι στιγμής «έπληξε μια σχετικά αραιοκατοικημένη περιοχή με συγκριτικά μικρά αντικείμενα αξίας», δήλωσε σε e-mail ο Ερνστ Ροχ, επικεφαλής του κέντρου για το κλίμα, της Munich Re.

Keywords
Τυχαία Θέματα