Ο Αλέξης Τζακ Σπάροου και το επιτόκιο των νεκρών

Στην πέμπτη ταινία της σειράς, "Oι Πειρατές της Καραιβϊκής, οι νεκροί δεν λένε παραμύθια" ο Τζάκ Σπάροου ψάχνει για την Τρίαινα του Ποσειδώνα με την οποία θα νικήσει τον εχθρό του, τον Σαλαζάρ.

Στην Ελλάδα του 2017, ο Αλέξης Τζάκ Σπάροου ως αρχηγός των "πειρατών" Σύριζα – Ανελ, ψάχνει τον τρόπο να δείξει ότι, η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές. Προσοχή, να δείξει ότι δανείζεται όχι ότι μπορεί.

Δυο χρόνια πέρασαν από το 2015, όταν ο Αλέξης Σπάροου

μαζί με τον Βαρουφάκη ( πειρατή Μαυρογένη), είχαν αναστατώσει όλη την Ευρώπη. Τότε, ισχυριζόταν πως οι αγορές θα χορεύουν με νταούλια και ζουρνάδες. Δυο χρόνια μετά, ο Αλέξης Τζακ Σπάροου είναι από τους καλύτερους φίλους των αγορών και ειδικά των traders ομολόγων.

Ένας από αυτούς ( Βill Bain Cnbc ) με χαρά δηλώνει "ότι κι αν πιστεύεις για την Ελλάδα ή σας πω εγώ για αυτήν είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα πρόκειται για μαι μαζική εκρηκτική επιτυχία. "Ξεχάστε οτιδήποτε έχετε ακούσει για την εσωτερική πολιτική αστάθεια ή την διάσωση. Το νέο deal θα έχει την μεγάλη απόδοση 4 και στην οποία δεν μπορείς απλώς να αντισταθείς". Όμως, ο Αλέξης Τζακ Σπάροου θα δώσει αμοιβή 0,15% στην Rothschild ( το μπόνους είναι άγνωστο ) για να πουλήσει ομόλογα μ ένα επιτόκιο 4,40%– πρόκειται για ανταλλαγή του ομολόγου Α. Σαμαρά.

Μ άλλα λόγια, δεν χρειάζεται καν η Rothschild για να πουληθεί το ομόλογο. Το τελευταίο θα φύγει ,όπως το ζεστό ψωμί. Όποιος καίγεται για αποδόσεις θα έλθει μόνος τους. Η Rothschild, όμως, είναι συνδεδεμένη με την Ελλάδα από τις εποχές των πρώτων δανείων. Γιατί, όμως, να δανειστεί η Ελλάδα με 4,40% όταν ο ΕSM με τόκο 0,89% ; Δεν πρόκειται για δανεισμό των πειρατών Σύριζα – Ανελ, αλλά της χώρας. Δυο χρόνια μετά το μηδενισμό των τραπεζών ο Α. Σπάροου θα ταϊσει τους άπληστους της αγοράς ομολόγων και την Rothschild. Φοντύ.

Keywords
Τυχαία Θέματα