Ο Άγιος Κοσμάς και το … «άνοιγμα» του

Μιας και σήμερα μπήκε με το καλό ο Αύγουστος, ο πιο cool μήνας της ελληνικής διοίκησης και μιας και πλησιάζει και η ημερομηνία έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο της Βραζιλίας είπα να ξεσκονίσω το απόθεμα από τις πρόσφατες αποφάσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή στην διακριτικότατη Διαύγεια.

Με τα πολλά έπεσα πάνω σε μια απόφαση που έκανε λόγο για την έγκριση της 1ης αναμόρφωσης

(προφανώς θα ακολουθήσουν και άλλες) του Προϋπολογισμού 2016 για τον Άγιο Κοσμά – για την ακρίβεια, για το εποπτευόμενο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο που βρίσκεται και λειτουργεί στην περιοχή.

Η αναμόρφωση αφορά περίπου τα 70 χιλιάδες ευρώ και αυτό σημαίνει σε απλά μαθηματικά ότι το ταμειακό υπόλοιπο δηλαδή το άνοιγμα ανάμεσα στα έσοδα και τα έξοδα του Κέντρου θα φθάσει αισίως στα 637 χιλιάδες ευρώ. Τόσο προκύπτουν από την απλή αφαίρεση των εξόδων από τα έσοδα (3,9 εκατ. ευρώ τα έξοδα και 3,27 εκατ. ευρώ τα έσοδα).

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς και τι της διεύρυνσης του «ανοίγματος» δεν βρήκα αλλά το σίγουρο είναι ότι το «άνοιγμα» θα διευρυνθεί περαιτέρω κατά τη συνήθη διαδικασία του δημοσίου και των εποπτευομένων από αυτό φορέων...

Σε κάθε περίπτωση, στο τέλος της ημέρας ο λογαριασμός της ανεπάρκειας των εμπλεκομένων να λειτουργήσουν στο πλαίσιο ενός ψηφισμένου προϋπολογισμού θα φτάσει με πολλαπλό τρόπο στις τσέπες και τα πορτοφόλια των πολιτών. Αν δεν τους προλάβει ο «κόφτης» στη στροφή του φθινοπώρου...

Το παράδειγμα του ΕΑΚ Αγίου Κοσμά και του υφυπουργού Κοντονή είναι δεν είναι το μοναδικό – ούτε καν η εξαίρεση...

Keywords
Τυχαία Θέματα