Ντέμιαν Κόουπ: Σε νέα τροχιά ο ΟΠΑΠ

Σε νέα τροχιά μπήκε ο ΟΠΑΠ, όπως φάνηκε και στην ετήσια γενική συνέλευση. Ο εκτελεστικός πρόεδρος του Οργανισμού Καμίλ Ζίγκλερ χαρακτήρισε το 2016 χρονιά-σταθμό, καθώς, όπως είπε, επιτεύχθηκαν σημαντικές αλλαγές οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στον οργανισμό να προχωρήσει στην περαιτέρω ανάπτυξή του.

Η νέα τροχιά του ΟΠΑΠ

έγινε αισθητή και από το σημαντικά αυξημένο μέρισμα που ενέκρινε η συνέλευση. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ντέμιαν Κόουπ (φωτ.), μιλώντας για τις κυριότερες εξελίξεις και τις στρατηγικές προτεραιότητες του ΟΠΑΠ, αναφέρθηκε στην επένδυση στο δίκτυο, στην επιτυχή έκδοση του εταιρικού ομολόγου ύψους 200 εκατ. ευρώ, στην πρόοδο στα VLTs και στα νέα παιχνίδια με αιχμή τα virtual sports.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ, η ανάπτυξη του δικτύου των VLTs προχωρεί και ο αριθμός τους αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 65, εξέλιξη η οποία συνέβαλε στη δημιουργία περίπου 400 νέων θέσεων εργασίας. Επίσης αυξάνονται προοδευτικά και τα πρακτορεία στα οποία λειτουργούν VLTs, με τον αριθμό τους σήμερα να φτάνει τα 30. Παράλληλα, 3.000 πρακτορεία προσφέρουν τα νέα παιχνίδια Virtual Sports της Inspired Gaming και πολύ σύντομα αυτά θα είναι διαθέσιμα στο σύνολο του δικτύου. Το επόμενο διάστημα ξεκινάει και η εγκατάσταση των πρώτων συσκευών αυτόματου στοιχηματισμού (SSBTs), με τον αριθμό τους να προγραμματίζεται να φτάσει τις 4.000 πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2018 στη Ρωσία.

Αυξημένο 80% το μέρισμα

Εν τω μεταξύ μέρισμα 0,60 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η γενική συνέλευση του ΟΠΑΠ. Οι μέτοχοι έχουν λάβει προμέρισμα 0,12 ευρώ και συνεπώς το μέρισμα για τη χρήση 2016 διαμορφώνεται στα 0,72 ευρώ ανά μετοχή, που είναι αυξημένο 80% σε σχέση με το προηγούμενο.

Αλ. Κασ.

Keywords
Τυχαία Θέματα