Νέο «χτύπημα» για τη Nissan: Αναστέλλει την παραγωγή σε έξι εργοστάσια

Βαθαίνει η κρίση στη Νissan μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με τους ελέγχους ποιότητας, καθώς η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να αναστείλει την παραγωγή οχημάτων που προορίζονταν για την εγχώρια αγορά.

Συγκεκριμένα, η Νissan θα σταματήσει για δύο εβδομάδες την παραγωγή αυτοκινήτων σε έξι εργοστάσια που παράγουν κατά μέσο όρο 1.000 οχήματα την ημέρα για την ιαπωνική αγορά, μετά την αποκάλυψη ότι μη πιστοποιημένοι ελεγκτές συνέχιζαν να κάνουν ποιοτικούς ελέγχους για αρκετές εβδομάδες μετά τον εντοπισμό του προβλήματος από την εταιρεία.

Η παραγωγή των μοντέλων προς εξαγωγή δεν επηρεάστηκε, ανακοίνωσε πάντως η εταιρεία κατα΄τη διάρκεια μπρίφινγκ στη Γιοκοχάμα.

Το κλείσιμο των εργοστασίων της αποτελεί ακόμα έναν «πονοκέφαλο» για τον CEO, Hiroto Saikawa, ο οποίος διαδέχθηκε τον Carlos Ghosn μόλις έξι μήνες νωρίτερα και έχει προσωπικά δεσμευτεί να διερευνήσει το θέμα σε βάθος.

Σήμερα η μετοχή της Nissan υποχώρησε 2,4% στο Τόκιο, ενώ της Renault που κατέχει το 43% της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχασε χθες στο Παρίσι 1,9%.

Η Nissan είχε ανακοινώσει πως θα προχωρήσει στην ανάκληση 1,16 εκατ. οχημάτων για έλεγχο, τα οποία είχαν κατασκευαστεί και πωληθεί στην Ιαπωνία από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Σεπτέμβριο του 2017. Είχε υπολογίσει ότι η ανάκληση θα κόστιζε περί τα 25 δισ. γεν (222 εκατ. δολ.). Τώρα η Nissan ανακοίνωσε ότι θα ανακληθούν άλλα 34.000 οχήματα που κατασκευάστηκαν από τις 20 Σεπτεμβρίου ως τις 18 Οκτωβρίου, ανεβάζοντας το κόστος της ανάκλησης κατά άλλο ένα δισ. γεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα