Προς «κούρεμα» οφειλών ή επιβολή ειδικής εισφοράς στα ασφάλιστρα το Επικουρικό

Σωσίβιο σωτηρίας αναζητεί εναγωνίως το Επικουρικό Κεφάλαιο το οποίο φέρεται να επεξεργάζεται δύο λύσεις για να αντιμετωπίσει την «τρύπα» των 620 εκατ. που έχει δημιουργηθεί από την κατάρρευση πολλών ασφαλιστικών τα τελευταία χρόνια: Να επιβληθεί «κούρεμα» στις αποζημιώσεις ασφαλισμένων αλλά άμεση καταβολή τους ή οριζόντια επιβολή τέλους 10 έως 20 ευρώ στα ασφάλιστρα των ΙΧ.

Την ίδια ώρα, όπως γράφει η Καθημερινή, εξετάζεται το ενδιαφέρον ξένων επενδυτικών funds

για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου ζημιών που διαθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι το Επικουρικό Κεφάλαιο είναι ο φορέας που αναλαμβάνει να αποζημιώσει τους κατόχους αυτοκινήτων που έπεσαν θύματα ανασφάλιστων αυτοκινήτων ή ενεπλάκησαν σε ατύχημα με όχημα που ήταν ασφαλισμένο σε εταιρεία της οποίας ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας.

Τα «κανόνια» των ασφαλιστικών εταιρειών όμως έχουν φουσκώσει το έλλειμμα του φορέα με αποτέλεσμα να αδυνατεί να καταβάλει τα οφειλόμενα στους ασφαλισμένους, που πλέον αποζημιώνονται με καθυστέρηση τριετίας! Η διοίκηση του Επικουρικού αναζητεί χρηματοδότηση και ελλείψει ρευστότητας από τις τράπεζες, βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλα επενδυτικά funds που ενδιαφέρονται να χρηματοδοτήσουν τον Φορέα και παράλληλα να διαχειριστούν το χαρτοφυλάκιο των ζημιών.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα πρόκειται ουσιαστικά για την εκκαθάριση του Επικουρικού Κεφαλαίου, που δρομολογείται παράλληλα με την ανασύσταση του φορέα και τη συγχώνευση του με το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής.

Ωστόσο, όπως συμπληρώνει το δημοσίευμα, το υψηλό έλλειμμα δεν αποκλείει και τον κίνδυνο της πτώχευσης, εάν δεν βρεθεί αποτελεσματική λύση επίλυσης του προβλήματος ρευστότητας και χρηματοδότησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα