Ελαφρώς ανοδικά οι ευρωαγορές με focus στα αποτελέσματα - Άλμα 6,9% για Volvo

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να εστιάζει σε νέα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις, την ώρα που συνεχίζεται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,24% αμέσως μετά το άνοιγμα, ενώ λίγο πριν ενισχυόταν κατά 0,18%, ανακάμπτοντας από τα χαμηλότερα επίπεδα του μήνα που διανύουμε. Όλοι οι κλάδοι και οι μεγαλύτεροι δείκτες βρίσκονται

σε θετικό πρόσημο.

Στο ταμπλό, ο FTSE100 με άνοδο 0,07%, o DAX στο +0,15%, o CAC40 στο +0,06%, o FTSE MIB στο +0,39%, o IBEX35 στο -0,19%.

Οι κλάδοι αυτοκινήτου και πρώτων υλών καταγράφουν τις καλύτερες επιδόσεις με άνοδο 0,6% αμφότεροι.

Λίγο πριν το άνοιγμα, αποτελέσματα γ' τριμήνου ανακοίνωσαν οι Daimler (με πτώση στα ΕΒΙΤ κατά 14%) και η Volvo (με άνοδο κερδών κυρίως χάρη στις ισχυρές πωλήσεις βαρέων οχημάτων). Η σουηδική Volvo βρέθηκε στην κορυφή του ευρωπαϊκού δείκτη με τη μετοχή της να κάνει άλμα 6,9%.

Η Antofagasta, η Rio Tinto και η ArcelorMittal σημείωσαν άνοδο άνω του 1,5% μετά την ενίσχυση των τιμών του χαλκού γεγονός που παρείχε στήριξη στις εταρείες εξόρυξης.

Στον αντίποδα, η σουηδική Assa που υποχώρησε άνω του 4%. Η μεγαλύτερη εταιρεί κατασκευής κλειδαριών στον κόσμο ανακοίνωσε μια μέτρια αύξηση στα κέρδη γ' τριμήνου, ωστόσο οι πωλήσεις μειώθηκαν στην Κινα.

Στο μεταξύ, η InterContinental Hotels Group ανακοίνωσε πως παραμένει αισιόδοξη για το outlook μέχρι τη λήξη του έτους παρά τις μακροοικονομικές και γεωπολιτικές αβεβαιότητες. Ο όμιλος ανακοίνωσε αύξηση 2,3% στα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο κατά τη διάρκεια του γ' τριμήνου παγκοσμίως.

Στις πολιτικές εξελίξεις, στο επίκεντρο της Συνόδου της ΕΕ σήμερα το Βrexit και η Καταλονία. Η Μέι απηύθυνε έκκληση χθες στους Ευρωπαίους εταίρους της να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις, καθώς είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών τόσο από την σκοπιά της ασφάλειας, όσο και του ελεύθερου εμπορίου.

Η Άνγκελα Μέρκελ από την πλευρά της εξέφρασε την άποψη ότι οι συνομιλίες των δυο πλευρών προχωρούν.

Στο επίκεντρο και η Καταλονία, καθώς αύριο αναμένεται η ακύρωση από την ισπανική κυβέρνηση της αυτονομίας της περιοχής

Keywords
Τυχαία Θέματα