Μόνο με το μέτρημα της μέσης

Tου Κώστα Τσαούση

«Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό e-shop όπου μπορεί μια κοπέλα να φτιάξει τη φούστα της sur mesure όπως ακριβώς τη θέλει, επιλέγοντας το ύφασμα, το σχέδιο και το μήκος που θέλει, αρκεί να μετρήσει μόνο τη μέση της. Οι επιλογές είναι ατελείωτες και ο τρόπος εντελώς καινοτόμος». Αυτό ήταν το περιεχόμενο του μηνύματος που έλαβα από μια καλή φίλη. Ήταν και το πρώτο μήνυμα που έλαβα σχετικά με loveskirts.gr.

Στη δημοσιογραφία όπως και στα δημόσια πράγματα τα πάντα πρέπει να είναι διάφανα.

Έτσι, οφείλω να δηλώσω ότι την αξιαγάπητη Πέννυ Παυλίδου, την δημιουργό του loveskirts.gr δεν την γνώριζα προσωπικώς. Τις απαραίτητες συστάσεις τις έκανε ως καλή προξενήτρα στους καιρούς της δικτύωσης, η καλή φίλη Μυρτώ Τσίμα, ιδρύτρια της ηλεκτρονικής πλατφόρμας νομικών υπηρεσιών συμβουλών instalaw.gr

Η Πέννυ σπούδασε και δούλεψε στη συνέχεια στο Λονδίνο. Είναι απόφοιτη σπουδών Media and Communication των βρετανικών πανεπιστημίων Royal Holloway University of London και Goldsmiths University of London (1998 – 2002), ενώ το χρονικό διάστημα 2002 – 2004 εργάστηκε ωε Junior Executive στις εταιρίες δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας Camron PR και Gabrielle Shaw Communications του Λονδίνου. Το 2004 επέστρεψε στην Αθήνα και για τα επόμενα 6 χρόνια (μέχρι και το 2010) εργάστηκε ως Account Manager για μια σειρά διαφορετικών πελατών στους χώρους της μόδας και του φαγητού στην εταιρία δημοσίων σχέσεων Value!Com. To 2010 έκανε …στροφή. Τα επόμενα πέντε χρόνια έφτιαξε και λειτούργησε ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, με την επωνυμία Penny’s Cakes. Τα δύο τελευταία χρόνια (2015 – 2017) ήταν αφιερωμένα στη μελέτη και το στήσιμο του Loveskirts concept.

H Πέννυ Παυλίδου

Όπως λέει σήμερα η Πέννυ: «Η καλλιτεχνική μου φύση με οδήγησε να ασχοληθώ επαγγελματικά με τους χώρους της μόδας, του φαγητού και της επικοινωνίας, όπου η αισθητική και η δημιουργικότητα παίζουν πρωταρχικό ρόλο και με χαρακτηρίζουν σε ένα μεγάλο βαθμό.

Το πέρασμα από το χώρο της επικοινωνίας στο χώρο της ζαχαροπλαστικής έγινε σταδιακά καθώς παράλληλα με την εργασία μου στην εταιρία δημοσίων σχέσεων Value!com, παρακολουθούσα σε Ευρώπη και Αμερική ειδικά σεμινάρια γύρω από τη τέχνη της διακοσμητικής ζαχαροπλαστικής και δημιουργούσα τρισδιάστατα γλυκά για φίλους και γνωστούς.
Έχοντας αποκτήσει σημαντική πείρα γύρω από το marketing λόγω δουλειάς αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική καθώς η ενασχόληση μου με το αντικείμενο πήγαινε πολύ καλά και η ζήτηση της δουλειάς μου ήταν μεγάλη.

Ωστόσο, η αγάπη μου για τη μόδα πάντα υπήρχε μέσα μου σε μεγαλύτερο βαθμό καθώς προέρχομαι από μια οικογένεια που είχε παράδοση σε αυτό το χώρο.

Η οικογενειακή επιχείρηση Κανελλόπουλος μετράει περίπου 90 χρόνια με ένα κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας το οποίο διαθέτει μια τεράστια ποικιλία 100% βρετανικών υφασμάτων εκλεκτής ποιότητας κάθε είδους, με σήμα κατατεθέν τα παγκοσμίου φήμης υφάσματα Liberty of London.

Η θεία μου Αγγελική Κανελλοπούλου εργάστηκε ως σχεδιάστρια στον οίκο Christian Dior στο Παρίσι, ενώ παράλληλα με το κατάστημα υφασμάτων και έτοιμων ενδυμάτων η μητέρα μου με τις δύο αδελφές της, στις οποίες ανήκε και το κατάστημα είχαν ανοίξει και οίκο υψηλής ραπτικής ο οποίος λειτούργησε τις δεκαετίες 70, 80 και ως τα μέσα του 90.

Μεγαλώνοντας ανάμεσα σε σκίτσα μόδας, ποιοτικά υφάσματα, παρακολουθώντας τη δημιουργία ρούχων από πολύ κοντά και ταξιδεύοντας πολλές φορές με την οικογένειά μου σε εκθέσεις μόδας του εξωτερικού, αγάπησα την όμορφη αισθητική, την καλή ποιότητα και τη διαχρονική αξία του κλασικού στη μόδα.

Η κρίση στην ελληνική αγορά σε συνδυασμό με τον υπερκορεσμό στο κομμάτι των γλυκών τύπου cupcakes στα οποία ειδικευόμουν ως διακοσμητική ζαχαροπλάστης με οδήγησε να αναζητήσω νέους επαγγελματικούς ορίζοντες και να στραφώ και πάλι στην οικογενειακή μου παράδοση την οποία πάντα ενδόμυχα επιθυμούσα να συνεχίσω και να εξελίξω».
Μια αφήγηση της προσωπικής διαδρομής της σε σύνοψη που δείχνει χαρακτήρα προσωπικότητας, πλούτο ιδεών και επιλογές με πρωταρχικό στοιχείο τον επαγγελματισμό.

Αλλά, τι τελικά είναι το loveskirts.gr και τι προσφέρει σε μια κοπέλα που αναζητά την δική της ξεχωριστή φούστα!

Ο λόγος στη Πέννυ: «Η ιδέα πίσω από το loveskirts.gr προέκυψε μέσα από μια προσωπική μου ανάγκη και εμπειρία. Διαθέτοντας μεσογειακό σωματότυπο πάντα με κολάκευαν περισσότερο οι φούστες και τα φορέματα από ότι τα παντελόνια. Υπήρξαν λοιπόν αμέτρητες οι φορές που δεν μπορούσα να βρω σε ένα κατάστημα ρούχων μια φούστα που να με κολακεύει ή κι αν εύρισκα πολλές φορές δε ήταν το μήκος που θα ήθελα ή μπορεί να εύρισκα την τέλεια εφαρμογή αλλά να μην μου άρεσε το ύφασμα ή το print. Επίσης ήταν πάρα πολλές οι φορές που χρειαζόμουν μια απλή φούστα σε ένα συγκεκριμένο μήκος και ένα μόνο χρώμα πχ μαύρο και ήταν αδύνατον να βρώ κάτι τη δεδομένη στιγμή που εγώ ήθελα να το φορέσω και όπως ήθελα να το φορέσω.

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα της custom made φούστας εξολοκλήρου από την ίδια την πελάτισσα, η οποία ουσιαστικά σχεδιάζει μόνη της τη φούστα της, επιλέγοντας όμως ένα από τα πατρόν φούστας που διαθέτουμε, τα οποία είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να κολακεύουν όλους τους σωματότυπους και μάλιστα κάποια από αυτά να αδυνατίζουν και πάρα πολύ όσες γυναίκες το έχουν ανάγκη στο ντύσιμό τους, χαρίζοντάς τους μεγάλη αυτοπεποίθηση. Οι επιλογές είναι ατελείωτες όπως και οι συνδυασμοί.

Η πλατφόρμα του loveskirts.gr είναι πολύ φιλική προς τον χρήστη καθώς είναι πολύ απλή και ουσιαστικά το μόνο που έχει να κάνει όποια την επισκέπτεται είναι να διαλέξει τύπο φούστας, ύφασμα, να δώσει τη μέτρηση της μέσης της και τι μάκρος θα ήθελε να έχει η φούστα της. Υπάρχουν αναλυτικά οδηγίες και βήματα που καθοδηγούν τον χρήστη και φυσικά υπάρχει πάντα και η επιλογή να επικοινωνήσουν μαζί μας για περαιτέρω καθοδήγηση.

Εναλλακτικά μπορεί η ενδιαφερόμενη να κλείσει ραντεβού στο κατάστημά μας ώστε να δοκιμάσει όλα τα δείγματα μας και να αποφασίσει από κοντά για πρώτη φορά τι της αρέσει περισσότερο και να πάρουμε τη μέτρηση της μέσης της μέσης της ώστε να είναι καταχωρημένη και για μελλοντικές παραγγελίες online».

Keywords
Τυχαία Θέματα