Τα εταιρικά κέρδη δίνουν «καύσιμα» στους ευρωπαϊκούς δείκτες

Συνεχίζουν με άνοδο οι αγορές της Ευρώπης την ώρα που οι επενδυτές επιχειρούν να αποτιμήσουν τις πολιτικές Τραμπ, ενώ παράλληλα στρέφουν το βλέμμα στα εταιρικά κέρδη.Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,60%.

Στα επιμέρους ταμπλό, ο FTSE100 σημείωνε άνοδο 0,28%, ο DAX 0,04%, o CAC40 0,26%, εν;v στην περιφέρεια της Ευρώπης, ο ΙΒΕΧ35 υποχωρούσε κατά 0,07% και ο ιταλικός FTSE MIB σημείωνε απώλειες 0,47%.

Καλά τα νέα από τη Γερμανία, καθώς οι βιομηχανικές

παραγγελίες αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο κατά 5,2% σε υψηλά 2,5 ετών.
Ο κλάδος αυτοκινήτων παρουσίασε τις χειρότερες επιδόσεις με πτώση άνω του 0,5%. Ο τομέας πρώτων υλών με άνοδο 0,8%. Ο τομέας εξόρυξης χρυσού σημείωσε καλές επιδόσεις με την εταιρεία Randgold Resources να παρουσιάζει μια από τις καλύτερες επιδόσεις με άνοδο 3,4%, μετά την ανακοίνωση αύξησης 76% στα έσοδα δ' τριμήνου.

Η Glencore παρέτεινε τη συμφωνία της με την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Λιβύης, με στόχο να διασφαλίσει τη μονοπωλιακή της θέση ως παραγωγού του 1/3 της παραγωγής αργού στη χώρα αυτή τη στιγμή. Η μετοχή της ενισχύθηκε κατά 1,2%.

Η ελβετική DKSH σημείωσε άνοδο 7% μετά την αύξηση κατά 4,5% στις ετήσιες πωλήσεις.

Η Toyota ανακοίνωσε μείωση κερδών γ' τριμήνου στα 486,5 δισ. γεν (ή 4,3 δισ. δολ.) από 627,97 δισ. γεν το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Σημείωσε μείωση και στα έσοδα που διαμορφώθηκαν στα 7,3 τρισ. γεν από 7,34 τρισ. γεν έναν χρόνο νωρίτερα. Η Ryanair ανακοίνωσε μείωση 8% στα κέρδη γ' τριμήνου και η μετοχή της σημείωνε το πρωί πτώση 2%.

Στην Ιταλία η UniCredit άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την αύξηση ύψους 13 δισ. ευρώ. Ωστόσο η μετοχή της υποχωρούσε το πρωί άνω του 3%, ενώ η ιταλική ασφαλιστική Generali πραγματοποιεί συνάντηση αργότερα εντός της ημέρας, προκειμένου να αποφασιστεί για το μερίδιό της στην Intesa Sanpaolo. Η αβεβαιότητα έστειλε τη μετοχή της χαμηλότερα κατά 1,2%.

Keywords
Τυχαία Θέματα