Με κέρδη άνοιξε την εβδομάδα η Ασία

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να προσπαθούν να κατανοήσουν τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, κυρίως στα δημοσιονομικά. Την ίδια ώρα, το αμερικανικό δολάριο παραμένει κάτω απο τις 100 μονάδες έναντι των βασικών νομισμάτων.

Την Παρασκευή ο Dow Jones κατέγραψε την καλύτερη ημέρα του 2017, ενώ ο Nasdaq έκανε ιστορικό κλείσιμο στον απόηχο των ενθαρρυντικών νέων από το μέτωπο της απασχόλησης.

Στα ασιατικά ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,31%, ενώ σε θετικό έδαφος κινούνται και

τα κινεζικά χρηματιστήρια, με τον Shanghai Composite να καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,55%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται 0,73%.

Μικρά κέρδη 0,22% και για τον Kospi στη Νότια Κορέα, ενώ ο χρηματιστηριακός δείκτης της Ταϊβάν κερδίζει 0,87% Οριακές απώλειες 0,11% σημείωσε σήμερα ο ASX 200 στην Αυστραλία.

Στη Νέα Ζηλανδία το χρηματιστήριο παρέμεινε σήμερα κλειστό λόγω τραπεζικής αργίας.

Νωρίτερα, ο κινεζικός δείκτης Caixin του Pmi υπηρεσιών διαμορφώθηκε στο 53,1, ένανατι 53,4 τον Δεκέμβριο. Παρά τον βραδύτερο ρυθμό επέκτασης, ο τομέας υπηρεσιών της Κίνας παραμένει ισχυρός με τις εταιρείες να βλέπουν μια στέρεη αύξηση στις παραγγελιές.

Υποτονική αύξηση κατέγραψαν οι ιαπωνικοί μισθοί τον Δεκέμβριο καθώς μειώθηκαν τα μπόνους και οι υπερωρίες. Συγκεκριμένα, οι μισθοί ενισχύθηκαν κατά 0,1% σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από το 0,5% του Νοεμβρίου. Ενώ ο βασικός μισθός αυξήθηκαν 0,5%, που αποτελεί τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης από τον Μάρτιο. Εάν αφαιρεθεί ο πληθωρισμός, οι συνολικοί μισθοί μειώθηκαν 0,4% σε ετήσια βάση, στην πρώτη πτώση εδώ και ένα χρόνο.

Στην Αυστραλίας μειώθηκαν οι λιανικές πωλήσεις τον Δεκέμβριο, καθώς μια απότομη πτώση της ζήτησης για αγαθά νοικοκυριού, βοήθησε ώστε να αντισταθμιστούν οι υψηλότερες δαπάνες στα είδη ένδυσης και τροφίμων, λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Οι πωλήσεις λιανικής μειώθηκαν 0,1% τον Δεκέμβριο σε σχέση με το περασμένο μήνα, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία, σε σχέση με την αύξηση 0,3% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Στο δ΄ τρίμηνο, οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν κατά 0,9%.

Στην αγορά πετρελαίου, ο δείκτης για το αργό τύπου Μπρεντ ενισχύθηκε κατά 0,3% στα 56,98 δολ/βαρέλι, ενώ ο Nymex για το αργό τύπου WTI είχε άνοδο 0,32% στα 54 δολάρια ανά βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα