Κέρδη στην Ασία μετά το κλείσιμο ρεκόρ της Wall

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές, με οδηγό τα ισχυρά κέρδη της Wall Street, μετά τη δημοσιοποίηση των τελευταίων πρακτικών της Fed που έδειξαν ότι η αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο είναι σχεδόν σίγουρη.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei σημείωσε άνοδο 0,35% που ήρθε να προστεθεί στα χθεσινά υψηλά 21 ετών. Η Softbank Group συνεισέφερε στα κέρδη

το δείκτη με άνοδο 3,96%.

Στην κορεατική χερσόνησο ο δείκτης Kospi ενισχύθηκε 0,68% με κέρδη στις μετοχές του κλάδου μεταποίησης. Ωστόσο μέτρια πτώση σημείωσαν οι μετοχές μεγάλων εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Samsung Electronics (-0,73%) και της Hyundai Motor (-1,29%).

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 με άνοδο 0,39% παρά την πτώση των μετοχών του κλάδου εξόρυξης : Η Fortescue Metals με απώλειες 1,41%, η Rio Tinto με απώλειες 1,51%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng με άνοδο 0,37%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα Shanghai Composite σημείωσε οριακή πτώση 0,02%.

Στις ΗΠΑ, αναμένεται αύξηση επιτοκίων εντός το Δεκεμβρίου, δεδομένου ότι το οικονομικό outlook παραμένει αμετάβλητο μεσοπρόθεσμα. Τα μέλη της Fed ωστόσο παραμένουν επιφυλακτικά για τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με την ανάλυση του CME Group's FedWatch , οι πιθανότητες για πρόσθετη αύξηση των επιτοκίων μέχρι τα τέλη του 2017, ανέρχονται σε 88%.

Στην αγορά ενέργειας, οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν μετά από ένα τριήμερο ανοδικό σερί. Η τιμή του μπρεντ υποχώρησε 0,61% στα 56,59 δολ/βαρέλι. Το αμερικανικό αργό τύπου WTI σημείωσε απώλειες 0,55% στα 51,02 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα