Μεικτή εικόνα στην Ασία – Ανακάμπτει το πετρέλαιο

Μεικτή η εικόνα σήμερα στις ασιατικές αγορές μετά την είδηση ότι η κινεζική ρυθμιστική τραπεζική αρχή εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις υπεράκτιες αγορές δανείων από τις τράπεζες,ενώ, την ίδια ώρα, οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν από το χαμηλό 10 ετών.

Με ελαφρά άνοδο έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο, ενισχυμένο από μια παύση στη βουτιά που έκαναν οι τιμές του πετρελαίου

και μια αποδυνάμωση του γεν.

Ο βασικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,11%, με κέρδη 22,16 μονάδων, για να κλείσει στις 20.132,67 μονάδες.

Ο δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 0,06% και διαμορφώθηκε στις 1.611,34 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi ενισχύθηκε κατά 0,09%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 με άνοδο 0,17%, λαμβάνοντας ώθηση από τους κλάδους υγείας και τηλεπικοινωνιών που ενισχύθηκαν κατά 1,03% και κατά 1,25% αντίστοιχα.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng με άνοδο 0,07%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,74% και ο Shenzhen Composite με απώλειες 0,757% Ενδισυνεδριαλά ο δείκτης υποχώρησε κατά 1,29%, μετά από δημοσιεύματα που θέλουν την τραπεζική αρχή της χώρας να έχει δώσει εντολή στις τράπεζες να ελέγξουν τα δάνεια κινεζικών κολοσσών που συμμετείχαν σε μεγάλες συγχωνεύσεις και εξαγορές πέρυσι.

Σημειώνεται ότι με κέρδη έκλεισε η τιμή του πετρελαίου την Πέμπτη, ανακτώντας μόνο ένα μικρό μέρος των απωλειών των προηγούμενων ημερών, καθώς η ισχυρή αμερικανική παραγωγή αργού παραμένει βασική ανησυχία των επενδυτών.

Στην αγορά πετρελαίου, οι τιμές σημείωσαν άνοδο, με το μπρεντ στα 45,37 δολ/βαρέλι (+0,33%) και το αμερικανικό αργό στα 42,87 δολ/βαρέλι (+0,3%).

Keywords
Τυχαία Θέματα