Μαρινόπουλος: Ξεκίνησε η συζήτηση των αιτήσεων για προσωρινή προστασία από πιστωτές

Οι εκπρόσωποι του ομίλου δήλωσαν ότι το βράδυ της Πέμπτης εκδήλωσε ενδιαφέρον στρατηγικός επενδυτής για την είσοδό του υπό προϋποθέσεις

Με παρόντες εκατοντάδες εργαζόμενους του ομίλου Μαρινόπουλος που ζητούν να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους και οι θέσεις εργασίας τους, ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η συζήτηση των τεσσάρων αιτήσεων του

Ομίλου για έκδοση προσωρινής διαταγής έως ότου εκδικασθούν οι κύριες αιτήσεις της επιχείρησης, στις 21 Σεπτεμβρίου, για υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Ειδικότερα, η συζήτηση των αιτήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη σε μια ασφυκτικά γεμάτη δικαστική αίθουσα τόσο από εργαζόμενους όσο και από δικηγόρους.

Μέχρι τώρα στο δικαστήριο ασκούνται παρεμβάσεις από τράπεζες, εργαζόμενους και πιστωτές (επιχειρήσεις).

Συγκεκριμένα πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των αιτήσεων του ομίλου για χορήγηση προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές άσκησαν -μεταξύ άλλων- οι τράπεζες (Παγκρήτια, Πανγαια κ.α), το Σωματείο Εργαζομένων, το ΙΚΑ και μεμονωμένες επιχειρήσεις.

Κατά του αιτήματος του ομίλου Μαρινόπουλος παρέμβαση άσκησε στη δίκη το ελληνικό δημόσιο.

Από την πλευρά τους τα σωματεία των εργαζομένων άσκησαν παρέμβαση υπέρ των ασφαλιστικών μέτρων, με την προϋπόθεση να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους και να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας.

Κατά τη συζήτηση των αιτήσεων οι δικηγόροι επισημαίνουν ότι η εταιρεία και οι εργαζόμενοι έχουν συμφωνήσει να εξαιρεθούν οι τελευταίοι από την χορήγηση της προσωρινής διαταγής ώστε αν δεν πληρώνονται να μπορούν να προχωρήσουν σε κατάσχεση.

Από την πλευρά της η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να καταβάλει τις οφειλές προς τους εργαζόμενους και να διασφαλίσει τα δικαιώματά τους. Συνολικά - όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο - οι οφειλές της εταιρείας ανέρχονται στο 1 δισ. 324 εκατ. ευρώ.

Τέλος, οι εκπρόσωποι του ομίλου Μαρινόπουλος δήλωσαν ότι το βράδυ της Πέμπτης εκδήλωσε ενδιαφέρον στρατηγικός επενδυτής για την είσοδό του στον Όμιλο υπό προϋποθέσεις.

Κατά τη συζήτηση του αιτήματος για την προστασία της Μαρινόπουλος, αναγνώστηκε επιστολή που απέστειλε η εταιρεία Σκλαβενίτης, στην οποία εκφράζεται η πρόθεσή της να να διερευνήσει τις πιθανότητες συμμετοχής της στη διαδικασία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος υπό προϋποθέσεις.

Διαβάστε κείμενο που αναγνώστηκε στο Πρωτοδικείο κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της αίτησης της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για το άρθρο 99

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα