Λονδίνο: Δεν συμφωνούμε με το κόστος των 40 δισ. για το Brexit

Η βρετανική κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση της καταβολής ποσού έως 40 δισ. ευρώ για την διευθέτηση των οικονομικών υποχρεώσεων της χώρας έναντι της Ε.Ε. στο πλαίσιο του Brexit, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Το ποσό αυτό θα αποτελούσε ένα συμβιβασμό, διότι οι πληροφορίες θέλουν τις Βρυξέλλες να έχουν ζητήσει περίπου 60 δισ. ευρώ ή ακόμη και 100 δις. Ακόμη

και έτσι, ωστόσο, τα 40 δις θα ισοδυναμούσαν με πολλά χρόνια συνεισφορών στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, που θα συνεχίσουν να καταβάλλονται και μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε., που προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2019.

Πηγή της Downing Street δήλωσε, ωστόσο, ότι το ποσό που ανέφεραν πηγές από τις Βρυξέλλες, τις οποίες επικαλέστηκε η Sunday Telegraph, είναι «ανακριβείς εικασίες», διαμηνύοντας ουσιαστικά ότι ένα τέτοιο μεγάλο ποσό δεν θα γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση ή τους ψηφοφόρους που τάχθηκαν υπέρ του Brexit.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ORB International, το 61% των βρετανών ψηφοφόρων αποδοκιμάζουν τον χειρισμό των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. από την κυβέρνηση της Theresa May, καταγράφοντας άνοδο της δυσαρέσκειας κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες σε διάστημα δύο μηνών. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Αυγούστου. Η αντίστοιχη δημοσκόπηση του Ιουλίου τοποθετούσε το ποσοστό δυσαρέσκειας στο 56%, ενώ η δημοσκόπηση του Ιουνίου στο 46%.

Keywords
Τυχαία Θέματα