Foxconn: Χτίζει εργοστάσιο πολλών δισ. στις ΗΠΑ – Μεγάλη νίκη για Τραμπ

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση για την κατασκευή εργοστασίου ύψους 10 δισ. δολ. στο Ουισκόνσιν, μια από τις πρώτες κατασκευάστριες iPhone, Foxconn, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να ανοίξει εργοστάσιο πολλών δισ. στο Μίσιγκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post. Όπως μεταδίδει το CNBC,

το νέο έργο αναμένεται να αυξήσει τις θέσεις εργασίας τις ΗΠΑ και θα θεωρηθεί από πολλούς ως μια μεγάλη πολιτική νίκη για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Πόσο μάλλον, όταν το Μίσιγκαν αποτελεί τη δεύτερη πιο κρίσιμη πολιτικά πολιτεία στις ΗΠΑ.

Το εργοστάσιο στο Μίσιγκαν θα επικεντρωθεί σε οχήματα αυτόνομης οδήγησης, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο τον ιδρυτή της Foxcon, Terry Gou.

«Η κατασκευή αυτόνομων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ είναι ακόμα πιο προχωρημένη από αυτή της Κίνας», φέρεται να είπε ο Gou. «Πέραν αυτής της τεχνολογίας, ενδιαφέρομαι και για την τεχνητή νοημοσύνη».
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος της επένδυσης. Πάντως το έτερο εργοστάσιο, αυτό του Ουισκόνσιν, θα κοστίσει 10 δισ. δολ. ενώ αναμένεται να δημιουργήσει 3.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, με τη δυνατότητα να επεκταθούν σταδιακά στις 13.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα