ΚΡΙ ΚΡΙ: Αύξηση εξαγωγών και πωλήσεων το 2016

Αύξηση των πωλήσεων γιαουρτιού στην εγχώρια αγορά κατά 11% και του παγωτού κατά 15% κατέγραψε η Κρι Κρι στο δεκάμηνο του 2016 κι εν μέσω ενός δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασε στα μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.

Στις διεθνείς αγορές, η Κρι Κρι σημείωσε ανάπτυξη των εξαγωγών της προς τις χώρες τις Δ. Ευρώπης

με αύξηση 39% στις εξαγωγές γιαουρτιού στο εξάμηνο του 2016.

Με τις παραπάνω επιδόσεις, η Κρι Κρι κατάφερε να αντισταθμίσει επιτυχώς την απώλεια πωλήσεων στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που επέφεραν οι δυσμενείς εξελίξεις στο οργανωμένο λιανεμπόριο στην Ελλάδα, όπως ανέφεραν ο πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλο της Κρι Κρι, κ. Π. Τσινάβος και ο Οικονομικός Δ/ντής της εταιρίας, Κ. Σαρμαδάκης, κατά την παρουσίαση. Η Διοικητική Ομάδα της εταιρίας, αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στο προφίλ της Κρι Κρι, εστίασε στα κύρια επενδυτικά σημεία (επενδυτικά χαρακτηριστικά, στρατηγικές επιλογές, διοίκηση και επιδόσεις).

Οι στρατηγικές επιλογές της εταιρίας για το 2016 εστίασαν στην ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική, στην περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών και στο λανσάρισμα νέων καινοτόμων προϊόντων. Αναφορικά με τα τελευταία, σημειώθηκε η εντυπωσιακή πορεία της νέας σειράς γιαουρτιών Super Spoon, τα οποία κέρδισαν μερίδιο αγοράς 18% στην κατηγορία των λειτουργικών γιαουρτιών στην Ελλάδα σε μόλις 6 μήνες από το λανσάρισμά τους.

Η Κρι Κρι για την υποστήριξη του δυναμικού πλάνου ανάπτυξής της, έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση ενός νέου επενδυτικού προγράμματος αξίας 10 εκ. ευρώ με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας και της δυνατότητας παραγωγής νέων προϊόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα