Στο «φως» η φορολογική δήλωση του Ρονάλντο για να αποφύγει τη φυλακή

Το αστρονομικό ποσό των 227 εκατ. ευρώ κέρδισε το 2015 ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως φαίνεται από τη φορολογική δήλωση που ο ίδιος ανέβασε στο διαδίκτυο, μέσω της εταιρείας που τον εκπροσωπεί. Τι προέτρεψε, όμως, τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης στην αποκάλυψη των προσωπικών του δεδομένων; Ο άμεσος κίνδυνος που αντιμετωπίζει. Δηλαδή να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως και έξι χρόνια, καθώς κατηγορείται από τις ισπανικές αρχές πως απέκρυψε από την εφορία 150 εκατ. ευρώ.

Από τη δήλωσή του που δημοσιεύτηκε μετά και τις αντιδράσεις κατά του ποδοσφαιριστή από πλήθος κόσμου στα social

media, προκύπτει ότι ο Ρονάλντο δήλωσε μόλις 23,5 εκατ. ευρώ από εισόδημα που απέκτησε από δραστηριότητες εντός Ισπανίας, έναντι 203,7 εκατ. ευρώ που απεκόμισε εκτός Ισπανίας.

Αν και τα έγγραφα δεν αποτυπώνουν πόσους φόρους πλήρωσε ο Ρονάλντο, μια δήλωση που τα συνοδεύει αναφέρει ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τις φορολογικές αρχές.

Μιλώντας στην τηλεόραση για την οικονομική του κατάσταση, αμέσως μετά το παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης την Τετάρτη, δήλωσε σιβυλλικά: «Πιστεύετε ότι ανησυχώ; Όποιος δεν έχει τίποτα, δεν φοβάται τίποτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα