Κορυφαίο στέλεχος ΥΠΟΙΚ: Εγώ δεν θριαμβολογώ...για τέλος της λιτότητας

Σε διαφορετικό μήκος κύματος, σε σύγκριση με άλλα στελέχη της κυβέρνησης, βρέθηκε κορυφαίο στέλεχος του υπ. Οικονομικών, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τονίζοντας, χαρακτηριστικά ότι «εγώ ξέρετε δεν θριαμβολογώ. Λέω τα θετικά και τα αρνητικά. Προφανώς εγώ θα θεωρούσα ότι δεν χρειάζεται καν να μπούμε στη συζήτηση για περικοπή συντάξεων. Δεν είπα ότι δεν υπάρχει λιτότητα. Είπα ότι δεν θα έχουμε επιπλέον λιτότητα. Τελειώνει η συζήτηση για περισσότερη λιτότητα».

Αναφερόμενο στο ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος, υποστήριξε ακόμη ότι «αν ξεπεράσουμε το 3,5%

του ΑΕΠ τα θετικά θα είναι περισσότερα, αν είμαστε ακριβώς στο 3,5% θα υπάρχουν και θετικά και αρνητικά που θα νομοθετηθούν από τώρα. Αν είναι κάτω από 3,5% του ΑΕΠ θα έχουμε επιπλέον μέτρα», διαψεύδοντας και σε αυτήν την περίπτωση τη... χαρά που είχε επικρατήσει μετά το πέρας του Eurogroup και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναφορικά με το θέμα του «κόφτη», υποστήριξε ότι θα μπορεί να μην τεθεί σε εφαρμογή το 2019, καθώς εάν υπάρξει τήρηση ή υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων για το 2018, δεν υπάρχει ανάγκη να περιμένει η κυβέρνηση έως τον Απρίλιο του 2019 για το εάν χρειάζεται ή όχι η ενεργοποίηση του συγκεκριμένου μηχανισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα