Πτώση στη Wall Street - «Έσπασε» το 12ημερο ανοδικό σερί ο Dow

Ελεγχόμενη πτώση κατέγραψαν την Τρίτη οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες εν αναμονή της ομιλίας του Ντ. Τραμπ, με τους επενδυτές να εξετάζουν και μία σειρά μακροοικονομικών ανακοινώσεων.

Ο Dow Jones «έσπασε» το 12ημερο ανοδικό σερί καταγράφοντας απώλειες 0,12% στις 20.812 μονάδες, με τη μετοχή της Wal-Mart να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση, ο S&P 500 έκλεισε με απώλειες 0,26% στις 2.363 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,62% στις 5.825 μονάδες.

«Όλοι φαίνεται ότι επιλέγουν την αυτοσυγκράτηση, αναμένοντας,

σαφώς, τη σημερινή ομιλία. Το σημαντικότερο είναι τι θα πει ο πρόεδρος Τραμπ αναφορικά με τους φόρους», εκτιμά η Kathy Jones, κορυφαίο στέλεχος της Charles Schwab.

Ο κύριος Τραμπ θα μιλήσει απόψε το βράδυ στο Κογκρέσο, παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό της κυβέρνησής του, με τη Wall Street να βρίσκεται εν αναμονή των ανακοινώσεών του για τη φορολογική μεταρρύθμιση που έχει υποσχεθεί, αλλά και για τη χαλάρωση ορισμένων ρυθμιστικών κανόνων.

Αναφορικά με τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις, σημαντικότερη όλων, σαφώς, η δεύτερη καταμέτρηση του αμερικανικού ΑΕΠ, όπου έδειξε πως η ανάπτυξη στις ΗΠΑ έφθασε στο 1,9% για το δ' τρίμηνο, με τις καταναλωτικές δαπάνες να ενισχύονται 3% (έναντι 2,5% που είχε εκτιμηθεί στην πρώτη καταμέτρηση).

Keywords
Τυχαία Θέματα