Κομισιόν: Η Αθήνα όφειλε να είχε συζητήσει πρώτα μαζί μας

Του Ιωάννη Αντύπα

Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για το διάγγελμα του πρωθυπουργού και τα μέτρα που ανακοίνωσε, επιβεβαιώνει η Κομισιόν, προειδοποιώνοντας παράλληλα ότι το πρόγραμμα έχει ξεκάθαρες δεσμεύσεις αναφορικά με τους δημοσιονομικούς στόχους και την διαχείριση του πλεονάσματος.

Κατά την συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος για θέματα Οικονομικών Άννικα Μπράιντχαρτ, είπε ότι η Κομισιόν δεν θα προβεί ακόμα σε κάποια ενέργεια, μέχρι να εξετάσει πλήρως τι σημαίνουν

ποσοτικά τα μέτρα αυτά και πώς επηρεάζουν τις δεσμεύσεις του Μνημονίου.

Αναλυτικά δήλωσε:

«Η Επιτροπή κατέγραψε το χθεσινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας και τις δεσμεύσεις του για συμμόρφωση με τους στόχους του προγράμματος. Η Επιτροπή ξεκάθαρα γνωρίζει τις προκλήσεις των νησιών του Αιγαίου από τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές και εργάζεται με τις Ελληνικές Αρχές για να ανακουφίσουν τα βάρη τους. Η Επιτροπή είναι διατεθειμένη να εξετάσει προτάσεις από τις ελληνικές Αρχές και να δει κατά πόσο συμμορφώνονται με τις δεσμεύσεις του Μνημονίου. Θα ήθελα να υπενθυμίσω πως το πρόγραμμα έχει ξεκάθαρες δεσμεύσεις για εκ των προτέρων συζήτηση όλων των μέτρων που σχετίζονται με τους στόχους του προγράμματος και για το πως να διαχειριστούν το πλεόνασμα».

Σε ερώτηση του Newmoney.gr για το κατά πόσο η Επιτροπή ήταν ενήμερη και αν συμφωνεί με το μέγεθος των παροχών η Άννικα Μπρέιντχαρτ απάντησε πως το πρόγραμμα έχει ξεκάθαρες δεσμεύσεις που πρέπει να γνωστοποιούνται και πως η Επιτροπή «δεν ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες του διαγγέλματος».

Τέλος η εκπρόσωπος Τύπου είπε πως η Επιτροπή θα εξετάσει όλες τις εξαγγελίες μέτρων του Πρωθυπουργού πριν κάνει κάποια δήλωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα