Κλ. Ρέγκλινγκ: Πράσινο φως για την εκταμίευση 10,3 δισ. σε 2 δόσεις με προαπαιτούμενα

«Υπήρχε συμφωνία για την αποδέσμευση της δόσης 10,3 δισ.», τόνισε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ στις δηλώσεις του μετά το Eurogroup.

Η Ελλάδα τώρα χρειάζεται να εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα», τόνισε, σημειώνοντας πως «αφού αυτό επιτευχθεί τα μέλη του ESM θα δώσουν εντολή για τις κατάλληλες αποφάσεις».

«Τα 10,3 δισ. θα καταβληθούν στην Ελλάδα

σε διάφορες δόσεις», είπε ο κ. Ρέγκλινγκ, ενώ συμπλήρωσε ότι «η πρώτη δόση των 7,5 δισ. θα καλύψει τις υποχρεώσεις του χρέους και θα αποπληρωθούν τα εθνικά καθυστερούμενα». Όπως σημείωσε, η συγκεκριμένη δόση θα καταβλθεί «στο δεύτερο ήμισυ του Ιουνίου», όταν «ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα».

«Η επόμενη απελευθέρωση (δόσης) από τον ESM στην Ελλάδα θα λάβει χώρα μετά το καλοκαίρι και θα πληρωθούν οι υπόλοιπες εθνικές υποχρεώσεις αλλά και η εξυπηρέτηση του χρέους», ανέφερε.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε ότι οι «δόσεις που σχετίζονται με το χρέος θα λάβουν χώρα μόνο αν εκπληρωθούν και άλλα προαπαιτούμενα από την Ελλάδα αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και τον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα».

«Μπορεί να ξαναδούμε το μαξιλάρι ασφαλείας που επεστράφη στον EFSF (Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας)», ανέφερε, με φόντο τα χρήματα που δεν χρησιμοποιήθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ύψους 20 δισ.

«Κάναμε λόγο για την αγορά του χρέους με βάση την απόφαση του 2012» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα