Μοσκοβισί: Η Ελλάδα έχει επιδείξει μεγάλη υπευθυνότητα - Γυρίσαμε σελίδα

«Θα ήθελα να συγχαρώ όλους μας για αυτή την αποφασιστική στιγμή. Γυρίσαμε σελίδα στην ιστορία του ελληνικού προγράμματος» σημείωσε ο Πιερ Μοσκοβισί κατά την συνέντευξη τύπου μετά το κρίσιμο Eurogroup της Τρίτης.

«Δεν ήταν προφανές ότι θα φτάναμε εδώ, χρειαζόταν συνεργασία για εβδομάδες και μήνες. Θα ήθελα να συγχαρώ των Γερούν για τον ρόλο που έπαιξε», ανέφερε.

Όπως είπε «οι ελληνικές αρχές επέδειξαν υπευθυνότητα ενώ αναφέρθηκε στην σημασία της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και τα εισοδήματα. «Θα ήθελα να χαιρετήσω την ψήφο του

ελληνικού Κοινοβουλίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μοσκοβισί έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ψήφιση από το ελληνικό Κοινοβούλιο του »αυτόματου μηχανισμού έκτακτης ανάγκης».

«Πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά στην αποδέσμευση (της δόσης) για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της», εκτίμησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος ενώ υπογράμμισε ότι «όλα τα εμπλεκόμενα μέρη επέδειξαν υπευθυνότητα».

«Αυτή η συμφωνία είναι καλή», σημείωσε.

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι έπρεπε να υπάρχει σαφής απάντηση στο θέμα του χρέους η οποία θα εξασφάλιζε την αναγκαί, όπως την χαρακτήρισε, συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα