Κέρδη στην Ασία με «οδηγό» τις αυστραλιανές μεταλλευτικές

Κέρδη κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές την Τετάρτη, με τις αυστραλιανές μετοχές να «οδηγούν» την άνοδο, χάρη στις μετοχές πρώτων υλών που συνεχίζουν το χθεσινό ράλι.

Πτωτικά κινήθηκε μόνο το χρηματιστήριο της Σανγκάης.

Οι ενεργειακές μετοχές στην Αυστραλία ενισχύθηκαν κατά 1,25% και οι μετοχές πρώτων υλών κατά 2%.

«Οι αναλυτές βλέπουν ότι η αγορά στρέφεται προς υψηλότερα επίπεδα στις τιμές εμπορευμάτων χάρη στην ισχυρή ζήτηση από την Κίνα και τις ΗΠΑ» σχολιάζει ο Ric Spooner, επικεφαλής αναλυτής αγορών στην CMC Markets.

Οι αυστραλιανές μεταλλευτικές κατέγραψαν ράλι,

με την Rio Tinto να κλείνει ανοδικά 2,5%, την Fortescue να κλείνει με κέρδη 3% και την BHP Billiton να ενισχύεται κατά 2,65%.

Το αυστραλιανό δολάριο ενισχύθηκε στο $0,7425 έναντι του $0,7320 την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο δείκτης δολαρίου ενισχύθηκε στις 100,99 μονάδες. Το αμερικανικό νόμισμα κινήθηκε στα 110,94 γεν, το ευρώ διαμορφώθηκε στο $1,0627 και η στερλίνα στο $1,2407.

Ωστόσο οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η μεικτή εικόνα του δολαρίου δεν είναι ενδεικτική. «Οι bulls συνεχίζουν να έχουν τον έλεγχο της αγοράς» σχολιάζει η Kathy Lien, διευθύνουσα σύμβουλος της BK Asset Management.

Στις μετοχές, η Samsung Electronics κινήθηκε ανοδικά κατά 0,7% ενώ η Samsung SDI κινήθηκε με κέρδη 0,3%.

Οι τιμές πετρελαίου κινήθηκαν χαμηλότερα. Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε κατά 0,56% στα 47,76 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του brent υποχώρησε κατά 0,47% στα 48,89 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα