Yoda.gr: Το σούπερ μάρκετ στον υπολογιστή σας – Επικεφαλής ο Γιάννης Χήτος

Το σούπερ μάρκετ στον υπολογιστή σας, στο σπίτι και το γραφείο σας. Δυναμικά στην αγορά του online λιανεμπορίου μπαίνει το Yoda.gr, που χωρίς την ύπαρξη φυσικού καταστήματος, στοχεύει στον σύγχρονο καταναλωτή.

Επικεφαλής της Yoda ΑΕ είναι οι Γιάννης Χήτος, (Ζαγόρι, Ολυμπιακή Ζυθοποιία, Green Cola) o οποίος έχει

τη θέση του προέδρου του ΔΣ , Βασίλης Στασινούλιας, πρώην CEO της Carrefour, o οποίος αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος και Βασίλης Ανδρικόπουλος, στέλεχος με εμπειρία σε θέσεις Οικονομικής και Γενικής Διεύθυνσης σε εταιρείες καταναλωτικών αγαθών, ο οποίος έχει τη θέση του αντιπροέδρου. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 500.000 ευρώ.

Το Yoda.gr προμηθεύεται τα προϊόντα του από την αλυσίδα BAZAAR, μέλος του ομίλου ΕΛΟΜΑΣ.

O κ. Χήτος επισήμανε ότι η παγκόσμια τάση των online supermarket δεν έχει αποτυπωθεί στην ελληνική αγορά, κυρίως εξαιτίας της έλλειψης πλουραλισμού στην ίδια την αγορά. Επίσης, σημείωσε ότι «η δυναμική είσοδος του yoda.gr θα δημιουργήσει σίγουρα νέα δεδομένα για το online, του οποίου η διεύρυνση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη δική μας αξιοπιστία και ανάπτυξη. Το online supermarket θα κερδίζει συνεχώς μεγαλύτερο μερίδιο, δεδομένου ότι οι καταναλωτές θέλουν να κάνουν τις αγορές τους γρήγορα, ευέλικτα και αξιόπιστα».

Η φιλοσοφία της δημιουργίας του yoda.gr ακολουθεί την ευρωπαϊκή τάση των online supermarket, τα οποία καταλαμβάνουν από 5% έως 10% του συνόλου της λιανικής, τάση που δεν έχει, μέχρι σήμερα, αποκτήσει την ίδια δυναμική στην ελληνική αγορά, στην οποία το αντίστοιχο ποσοστό είναι κάτω του 1%.

Κεντρική επιδίωξη του yoda.gr είναι η παροχή ποιοτικών προϊόντων, μέσα από μία εύχρηστη ηλεκτρονική πλατφόρμα, με ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοπιστία της διανομής. Φιλοδοξεί να εξελιχθεί, μέσα στην επόμενη τριετία, σε έναν σημαντικό πάροχο της on line αγοράς, στοχεύοντας σε σημαντικά μερίδια στο online λιανεμπόριο.

Σύμφωνα με τον κ. Στασινούλια, το οργανωμένο λιανεμπόριο στην Ελλάδα υφίσταται πολύ μεγάλες αλλαγές, με σημαντικές ανακατατάξεις αναφορικά με τους παίκτες της αγοράς. Σε αυτά τα διαμορφούμενα νέα δεδομένα, το online μπαίνει δυναμικά στην αγορά. «Στόχος δεν είναι η διεκδίκηση μεριδίου από τον σημερινό όγκο του online, αλλά η διεύρυνση της ίδιας της αγοράς, δημιουργώντας νέα δεδομένα για το ηλεκτρονικό λιανεμπόριο, στο οποίο ευελπιστούμε ότι θα έχουμε σύντομα ηγετική θέση», επεσήμανε.

Η τάση αύξησης χρήσης online supermarket πανευρωπαϊκά είναι συνεχώς αυξανόμενη. Για παράδειγμα, στη Μεγάλη Βρετανία το 35% των καταναλωτών πραγματοποιούν τις αγορές τους από online πλατφόρμες.

Ο κ. Ανδρικόπουλος υπογράμμισε πως «μέσα σε μία περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, επενδύουμε σε αυτό που πιστεύουμε ότι θα είναι η επόμενη ημέρα στο μοντέρνο λιανεμπόριο. Ο συνδυασμός καινοτόμων υπηρεσιών μέσα από online πλατφόρμες, με ένα άριστο μοντέλο λειτουργίας και εξυπηρέτησης του καταναλωτή».

Το yoda.gr, το οποίο κατά την πρώτη φάση λειτουργίας του απασχολεί 22 άτομα, θα εξυπηρετεί την αγορά της Αττικής, προμηθευόμενο τα προϊόντα του από την αλυσίδα BAZAAR, μέλος του ομίλου ΕΛΟΜΑΣ, ενώ μέσα στο 2017 έχει σχεδιαστεί ο συνεχής εμπλουτισμός νέων κωδικών, η μείωση του χρόνου παράδοσης των προϊόντων, η δημιουργία mobile application και η γεωγραφική επέκταση της διανομής προϊόντων.

Το yoda.gr θα διαθέτει, σε πρώτη φάση, 5.500 κωδικούς προϊόντων που περιλαμβάνουν όλες τις βασικές μονάδες ανάγκης των διαρκών καταναλωτικών αγαθών, συμπεριλαμβανομένων φρέσκων προϊόντων και προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Η διανομή πραγματοποιείται από την ίδια την εταιρεία, με αποκλειστική μίσθωση και χρήση ψυχόμενων βαν και εκπαιδευμένων οδηγών–μεταφορέων, που εξασφαλίζουν την απόλυτη τήρηση των ποιοτικών προδιαγραφών και την άριστη εξυπηρέτηση.

Αναφορικά με την τιμολογιακή πολιτική του yoda.gr, στόχος είναι να συνδυάσει χαμηλές τιμές, ελκυστικές προσφορές, προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και ένα σύστημα απονομής πόντων και εξαργύρωσής τους στο e shop, εξασφαλίζοντας ένα πολύ φθηνό και, την ίδια στιγμή, ποιοτικό καλάθι αγορών για τους πελάτες του.

Οι χρήστες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα μπορούν, εκτός από τις αγορές τους, να έχουν πρόσβαση και σε μία σειρά συνταγών που έχει δημιουργήσει αποκλειστικά για το yoda.gr o βραβευμένος Έλληνας σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος, έχοντας, μάλιστα, τη δυνατότητα να μετατρέψουν τις συνταγές σε παραγγελία με τα υλικά για την παρασκευή τους.

Σημειώνεται, ότι το ελάχιστο όριο που απαιτείται για την εξυπηρέτηση μίας παραγγελίας είναι τα 50 ευρώ, χωρίς καμία χρέωση της αποστολής της παραγγελίας.

Αρχικά, το Yoda.gr θα εξυπηρετεί το μεγαλύτερο μέρος του νομού Αττικής και οι παραδόσεις θα γίνονται από Δευτέρα έως Σάββατο, ενώ η επιλογή του χρονικού διαστήματος καθορίζεται από τον πελάτη, κατά την καταχώριση της παραγγελίας. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής της παραγγελίας αυθημερόν, εφόσον η καταχώρησή της γίνει έως τις 11:00 της ίδιας μέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα