Κέρδη, με το βλέμμα σε Fed-Ολλανδία, στις ευρωαγορές

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται τόσο στις ολλανδικές εκλογές όσο και στη συνεδρίαση της Fed.

Από τη μία πλευρά το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών, σε περίπτωση επικράτησης του αντιευρωπαϊκού κόμματος του Γ. Βίλντερς -τα πρώτα exit polls θα δημοσιοποιηθούν στις 22.00 ώρα Ελλάδος- μπορεί να αποτελέσουν

το έναυσμα αλλαγών στην Ε.Ε., ενώ από την άλλη αύξηση επιτοκίων από τη Fed, διαμορφώνει ένα διαφορετικό περιβάλλον και «απομακρύνει» ακόμη περισσότερο τους δρόμους που ακολουθούν αμερικανική και ευρωπαϊκή οικονομία.

Κέρδη 0,44% για τον Euro Stoxx 600 στις 375 μονάδες, με τον κλάδο πρώτων υλών να είναι αυτός που εμφάνισε τη μεγαλύτερη άνοδο, ενώ ιδιαίτερα θετική πορεία ακολούθησε και ο ενεργειακός κλάδος, μετά και την ανάκαμψη των τιμών του μαύρου χρυσού.

Στο 0,18% η άνοδος για τον DAX 30 στις 12.009 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,15% στις 7.368 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,23% υψηλότερα στις 4.985 μονάδες. Θετική πορεία και για τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να ενισχύεται 0,79% στις 9.983 μονάδες και τον FTSE MIB να έχει άνοδο 1,21% στις 19.774 μονάδες.

Σε επίπεδο μετοχών κέρδη που ξεπέρασαν το 3% εμφάνισε ο τίτλος της ισπανικής Bankia, μετά την έγκριση της συγχώνευσής της με την Banco Mare Nostrum.

Στον αντίποδα τη χειρότερη πορεία μεταξύ των μετοχών που είναι εισηγμένες στον Euro Stoxx 600 εμφάνισε ο γαλλικός όμιλος Zodiac Aerospace, με τις απώλειες να ξεπερνούν το 16%. Πτώση άνω του 5% για τον τίτλο της Η&Μ, μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις της υποχώρησαν τον Φεβρουάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα