Λι Κετσιάνγκ: Δεν θέλουμε εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ

Να ρίξει τους τόνους απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες επιχειρεί για μια ακόμη φορά η Κίνα. Κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου, ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί έναν εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ και κάλεσε σε συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου να βρεθεί μια κοινή λύση.

«Δεν θέλουμε να δούμε να ξεσπά εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο κρατών. Αυτό δεν θα έκανε πιο δίκαιο το εμπόριό μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, οι σινοαμερικανικές σχέσεις προχώρησαν μπροστά παρά τα σκαμπανεβάσματα. Οπότε είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της σχέσης αυτής, όποιος κι αν εκλεγεί» στην προεδρία των ΗΠΑ, τόνισε ο Λι.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Ευρώπη, ο Κινέζος πρωθυπουργός τόνισε ότι έχει πίστη στην Ε.Ε., τονίζοντας ότι στηρίζει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις του Brexit και της ανόδου του εθνικισμού.

«Είμαι αισιόδοξος για τις προοπτικές της ΕΕ και είμαστε αισιόδοξοι για τις προοπτικές ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ της Κίνας και της ΕΕ», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα