Γιατί η Goldman Sachs ανησυχεί για τις μετοχές

Όσο το ράλι συνεχίζεται στις αγορές τόσο οι αναλυτές της Goldman Sachs ανησυχούν, κυρίως σε ό,τι αφορά τις μετοχές. Οι αναλυτές του χρηματοπιστωτικού οίκου υποβάθμισαν σε «ουδέτερη» τη σύστασή τους για τις μετοχές, σε τριμηνιαίο ορίζοντα, διατηρώντας «υπέρβαρη» σύσταση για τη διακράτηση μετρητών και «υπόβαρη» για τα ομόλογα, εξαιτίας και της τάσης «των κεντρικών να εφαρμόσουν πιο «σφιχτή» νομισματική πολιτική».

«Με το momentum της ανάπτυξης

να φθάνει στο ζενίθ του και την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, δημιουργείται μία αρνητική συμμετρία για τις μετοχές», εκτιμά ομάδα αναλυτών της Goldman Sachs, στην οποία συμμετέχει και ο Christian Mueller-Glissmann και προσθέτουν «ένας ηπιότερος οικονομικός κύκλος καθιστά περισσότερο ευάλωτες τις μετοχές στην επιτοκιακή πολιτική».

Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, με τις αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας να έχουν υποχωρήσει σε χαμηλό 44 ετών, έχουν σπρώξει εκ νέου τους επενδυτές στις μετοχικές αξίες, ενώ οι αποτιμήσεις έχουν κινηθεί υψηλότερα στηριζόμενες και στις χαμηλές αποδόσεις των ομολόγων.

Παράλληλα εκτιμούν ότι μετά από μία περίοδο ήπιων διακυμάνσεων η μεταβλητότητα (volatility) θα επιστρέψει στην καθημερινότητα των μετοχικών αγορών, γεγονός που θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι επενδυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα