Iσπανία: Πρόταση τελευταίας στιγμής των Σοσιαλιστών για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Οι Ισπανοί Σοσιαλιστές απεύθυναν έκκληση προς τον ηγέτη τους, Pedro Sanchez να σχηματίσει κυβέρνηση με τη συμμετοχή ανεξαρτήτων. Πρόκειται για προσπάθεια της τελευταίας στιγμής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν εκλογές εκ νέου μετά τη λήξη της προθεσμίας του Μαΐου.

Ο Antonio Hernando, ο πρόεδρος της ΚΟ των Σοσιαλιστών,

ανέφερε πως το κόμμα του θα δεχθεί 27 από τα 30 σημεία ενός ντοκουμέντου που κυκλοφόρησε από τους Compromis, ένα τοπικό γκρουπ φίλιο προς τoυς Podemos. Oι προτάσεις συμβαδίζουν, σε γενικές γραμμές, με μία πολιτική γραμμή που έχει χαράξει ο Sanchez με τους Ciudadanos.

Ο βασιλιάς Felipe πρόκειται να συναντηθεί με τους ηγέτες των τεσσάρων κυρίων πολιτικών κομμάτων, συμπεριλαμβανόμενου και του Mariano Rajoy την Τρίτη, για να συζητήσουν την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης μετά από τις "αποτυχημένες" εκλογές του Δεκεμβρίου που δεν ανέδειξαν καθαρό νικητή. Οι Pablo Iglesias (Podemos) και Albert Rivera (Ciudadanos) ήδη προωθούσαν την ιδέα μίας κυβέρνησης συνεργασίας με ηγέτες τους Σοσιαλιστές, αλλά κανένα από τα γκρουπ δεν είχε αρκετή υποστήριξη από μόνο του για να προωθήσει το πλάνο αυτό, και οι πολιτικές διαφορές μεταξύ τους είχαν βάλει φρένο στις διαπραγματεύσεις μέχρι τώρα.

Εάν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση μέχρι την 2η Μαΐου, τότε η Ισπανία θα προχωρήσει σε εκ νέου εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα